Polnjene gobe
| luki86 je napisal/a: |
| ......vprasal sem fizeoterapevta kaka je rehabilitacija po operaciji in je rekel da prve 3 tedne po operaciji jokas samo da pomislis na koleno...gdo me bo potolazil da to nebo tako kot sem napisal... luki86 |
Pozdravljeni!
Malo stara tema, vendar bom vseno odgovoril na nekaj vprašanj in podal svoje mnenje. Verjetno se še vedno najde kdo, ki mu vsaka informacija pride prav.
Sam sem imel artroskopijo dvakrat. Obakrat sem dobil lokalno v koleno in šel po dveh urah domov.
Če gre za vnentje kolena se pa ponavadi odločijo za splošno ali spinalno saj lokalna pri vnetjih ne deluje kot bi morala.
Bolj pomembno je, da ko se odločimo za kakršen koli poseg kolena začnemo, če tega nismo do sedaj, s krepitvijo stegenske mišice in zadnje lože. Bolj ko bomo mišice ojačali lažja in hitrejša bo rehabilitacija, ki pa je seveda tudi odvisna od tega kakšen poseg je bil storjen v kolenu.
Vaje katere vam ponavadi svetuje vaš terapevt ali zdravnik najdete tudi na strani
Knee Strengthening Exercises. Sam sem izvajal te in še nekatere dodatne vaje pred in po artroskopiji ter pred in po rekonstrukciji prednje križne vezi (ACL). Pred posegom z utežmi, po posegu pa v začetku brez, potem pa z utežmi in ostalimi pripomočki.
LP
kulinarik
Kulinarik1900
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene gobe

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom