Odstranitev plesni iz plišastih hlač

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. nov 2007 11:34

Spominjam se, da sem v otroštvu naredila nekaj podobnega kot tvoja hči. Mama je takrat zadevo dala ven (je bila suha zima) in potem je tekstil zmrznil in z njo tudi tisti mikroorganizmi. Potem je namazala madež s gelom za pomivanje posode /takrat še ni bilo ominobjanko/ in dala stvar v pralni stroj. Poskusi enako, lahko pa daš tekstil tudi v zmrzovalnik, bo enak učinek. Vsekakor mi je mama takrat odrecitirala dolgo lekcijo o tem, da se stvari sproti jemljejo iz torbe in posušijo - in od takrat naprej se držim tega reda, ki mi je kasneje rešil marsikatero oblačilo pred poškodob, obarvanjem ipd... Torej, če bo plesen ostala na trenirki, se bo vsaj otrok naučil ene lekcxije in to je tudi nekaj ...oziroma, kot pravijo budisti, če ne dobiš tistega, kar želiš, dobiš izkušnjo, kar pomeni, da vedno nekaj dobiš. Vendelina jr.

janja512  

član od: 9.2.2003

sporočila: 282

20. nov 2007 12:05

VilmaS je napisal/a:
 

jaz sem jo odstranila z Omino bianco, nasvet pa sem dobila tule: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1743184 Sicer sem pustila kar nekaj časa, da je delovalo, vendar je šlo. Nekje sem tudi zasledila, da gre dol tudi z brefom ali Cloxom za zidno plesen, samo imam občutek, da bi šla dol tudi barva...

Poskusi z Omino bianco, če ne boš odpravila plesni, bo pa za druge madeže.

LP, V.
Sem se po nesreči z brefom za zidno plesen pošpricala po majici (nisem takoj opazila). Ko sem opazila, je majica bila flekasta, kot poškropljena od "tahude" varikine. Tako da bref toplo odsvetujem.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti