Izrazi, ob katerih vas zvije...

Prinesi, sin, vode?
mogoče: prinesi vrč vode rolada
Odlično, zelo blizu si rolada. Pomeni namreč prinesi vedro vode. PAJDO

DA TE FRAS STISNE  ne pomeni, da ti je hladno , to izhaja iz reka, da "te frac trofi" oziroma, da te kap zadene, ko recimo nekaj groznega, hudega, .....doživiš ali vidiš.

Bolj se zadnje čase uporablja le besedna zveza: pa to te ja trofi, ali pa to te stisne. Namesto "frac" pa se uporablja "šlag". Pa ne šlag krema, ampak spet eden od izrazov za kap.

titta=
Na banano mi gre... andreja_
ja, titta prav imaš, s katerega konca pas si? klavdija
Andreja_ a to pomeni, da te tišči kakat? Začetnica Sporočilo je spremenil(a) ZAČETNICA dne 30. nov 2007 07:49:31
Me pa stisne, ko kera reče: smrtna plehutica me je spajtlala. Pomeni pa, ka je dobla pipikino kožo, ampak jaz avtomatsko pomislim, ka bo vmrla. tumpika

ZAČETNICA je napisal/a:
Andreja_ a to pomeni, da te tišči kakat? Začetnica Sporočilo je spremenil(a) ZAČETNICA dne 30. nov 2007 07:49:31

Za to delovanje obstaja pa en fin izraz - da imamo defekacijske reflekse, hehehe

LP

cervus
mrdica je napisal/a:
Se strinjate, da so naši mladostniki zabavni? Sama sem sicer profesorica slovenščine, a se mi zdi tovrstno sporazumevanje zanimivo. Nisem še ravno stara, a se ne spomnim, da bi v mojih šolskih letih, to je kakšnih deset ali petnajst let nazaj, nekdo nekomu rekel: dej , no, nehi, sej mi ne raste regrat z glave! In tudi tista z "mivko" na začetku se mi zdi zelo zabavna. Ponavadi so te mladostniške iznajdbe zelo asociativne. Skratka mlade podpiram. mrdica
Popolnoma se strinjam s teboj, ampak še vedno ne vem, kaj je s tisto mivko. Firbčna kot sem, sem šla ponjo tudi na www.razvezanijezik.org , žal je zaenkrat še nihče ni navozil tja, škoda, upam, da bodo avtorji in uporabniki čimveč duhovitih izrazov s tega foruma prenesli tja, da bomo vsi uživali v njih. Podpiram pa vse kreativce, mlade, stare še malo bolj, ker se mi zdi, da imajo v teh časih vobče manj podpore in da so je bolj potrebni. nola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti