Popotovanje od litije do čateža-nasvet-nujno

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

8. nov 2011 10:29

Tu je kar v redu predstavljeno raztezanje

http://mitjahumar.mojforum.si/mitjahumar-post-40.html

Pa še filmček:

http://www.siol.net/sportal/atletika/2008/10/vaje

 

 

Je bolelo že samo, da sem kak krak premaknila, seveda po končanem teku brez raztezanja, pretiravanju s količino teka, pa saj isto je lahko v hribih, ni nujno, da se ravno teče, se je prav fajn raztegniti po vsaki rekreaciji. Kot tudi ogreti, no, ja tu pa popravnega še nisem naredila v celoti, včasih ja, včasih ne, pred pohodništvom praktično nikoli. Cca 10 minut malo skačeš na mestu, folk te čudno gleda, ampak se splača. Vsaj za minuto se sama sebi zdim pol metra višja, noge do vratu, skratka še za ego in samopodobo je dobro. No, mlečno kislino je treba dati ven iz mišic, ta je navadno krivec za musklfibr. Sem jo še včeraj malce stresala ven, 3 km lahkotnega teka in 15 minut raztezanja. Res pa ni treba pretiravati, saj nismo pri uri gimnastike

In musklfibr je navadno še slabši drugi dan, tudi govorim iz lastnih izkušenj. Takrat bi človek najraje zamenjal obe nogi.

 

Loni Makaroni

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

8. nov 2011 11:41

Za raztezanje je čisto enostavno pravilo: ne sme boleti. Čutiti moraš napetost in toploto, nikakor pa ne bolečine - če zaboli, malo popusti in vztrajaj pol minute.

Tako kot pravi Loni, po vsakem dolgotrajnem športanju je raztezanje najboljša obramba pred muskelfibrom - tudi po kolesarjenju ali smučanju bo prav prišlo. Če ti zgornje vaje niso všeč, so pa kake asane iz joge prav tako dobre.

Sonja

rudibr  

član od: 21.10.2011

sporočila: 4

13. nov 2014 14:23

Uf, šele po nekaj letih najdem tole temo. Prav zanimivo in prijetno je brati. :) Naj pa povem nekaj stvari. Letos je bilo treba zaradi izrednih razmer (poplave) prvič v 28 letih pohod prestaviti iz 8. na 15. november 2014. Za to soboto kaže, da bo suho vreme do večera. Ena ali druga pot pa je dolga 22 km in več prehodi le tisti, ki zavije k vsaki zidanici in potem vijuga sem ter tja. :)

V soboto, 15. novembra se bo v starem mestne jedru Litije in ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji prišelo 28. mednarodno popotovanje po Levstikovi poti iz Litije do Čateža pri Trebnjem, ki so ga morali zaradi slabega vremena minuli konec tedna prestaviti na to soboto. Tokrat je vreme bolj naklonjeno in do večera ne bo padavin. Prijave se zbirajo vse do devete ure dopoldne, vsak pa ob prijavi prejme dnevnik Levstikove poti, novo revijo Levstikova pot in spominski kozarec oziroma kapo. Gre za športno prireditev, kjer se vsi prihodki od prijavnin vlagajo v razvoj Levstikove poti. Med novostmi je vsekakor Levstikov sadovnjak z zasajenimi drevesi slovenskih sadnih sort ob poti, ki ga bo na osrednji prireditvi na Čatežu odprl venezuelski veleposlanik v Sloveniji.

Program pohoda je enak kot je bil predviden za minulo soboto. Na več kot 20 lokacijah ob poti bodo domačini ponudili domače dobrote, tudi letos pa so med njimi že zbrali več sto evrov za socialno ogrožene otroke v litijski šoli s prilagojenim programom. Za te otroke v sodelovanju z rdečim križem zbirajo pomoč tudi prek sms donacij.

Osrednja prireditev Razhodnja se bo pričela ob 13. uri na cilju, cel dan pa se bo na Čatežu pri Trebnjem odvijal bogat kulturni program. S cilja bodo po 11. uri organizirani avtobusni prevozi do železniške postaje v Litiji in naprej v Šentlovrenc, kjer ob 16. uri odpelje tudi posebni vlak za Ljubljano.

Podrobnejše informacije pa dobite na naslovu www.levstik.si.

 

rudibr

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. nov 2014 15:09

rudibr je napisal/a:

Uf, šele po nekaj letih najdem tole temo. 



rudibr

A na strani 2 te iste teme je pa nek drugi rudibr?????

lp

cervus

rudibr  

član od: 21.10.2011

sporočila: 4

13. nov 2014 15:41

OK, nisem bil natančen. Po treh letih sem spet našel to temo. To ne spremeni bistva. 

rudibr

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. nov 2014 17:43

Seveda ne in prav je tako. Levstikova pot je nekaj najbolj fajnga v tem kotičku Slovenije. Samo, nekaj me pa vseeno moti - lansko leto so bile uvedene plastične kartice za žigosanje, letos jih ni več. Meni to smrdi na razmetavanje denarja. Komentar?

lp

cervus

rudibr  

član od: 21.10.2011

sporočila: 4

13. nov 2014 17:55

Namen je bil dober. Žal pa so pohodniki po prireditvi sporočali, da pogrešajo papirne dnevnike in žige. Ker je bilo teh želja, kar precej, smo jih ukinili. Je bila pač napaka. Boste sprejeli opravičilo?

rudibr

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. nov 2014 18:46

Opravičilo sploh ni potrebno, ker ni zamere, pač pa samo firbec.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti