Kakšno rastlinje ob kovinsko ograjo

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

26. okt 2007 9:15

Ob nasajanju trajnic bi vzela v obzir predvsem naslednje: ali se bodo tam igrali otroci? Rastlinje ima bodeče trne ( vrtnice, glog, japonska kutina, ognjeni trn), zelo veliko plodov grmičevja pa je strupeno.

Preveriti verjetnost, da bi odrasla raslina predstavljala oviro za pogled na cesto. To velja za dovoz in izvoz, pa še kake sosede bi bilo potrebno vzeti v obzir. Tako težavo imamo namreč pri  nas.

Potrebno je tudi preveriti, kake dimenzije ima odrasla rastlina. Lepa magnolija in nežna tamariska postane velikansko grmovje, ki potrebje veliko prostora.

Divja trta ( vinika) ima čudovite liste, ko odpade, pa ni ničesar več razen vejevja. Sosednje so jo zamenjali z bršljanom. Na sončni strani pa so lepi tudi sroboti ( clemantisi).

V starih revijah Rože in vrt sem videla vieliko idej za zasaditve. Opisane so barve, pa tudi slike rastlin, za katere običajno ne vemo imena, so pa nam všeč.

F r i n a

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

26. okt 2007 14:50

jessy6 morda si oglej še http://www.drevesnicastivan.si/Prva.html Morda boš na njihovi spletni strani našla kakšno idejo. Tukaj pa je zelo veliko napisano o živih mejah: http://www.slonep.net/vrt.html?lev0=1&lev1=11&lev2= Nas so v eni drevesnici prepričali, da posadimo smreke kot živo mejo. Ko so bile majhne je bilo zelo lepo. Sedaj so že precej velike in ne vemo kaj naj z njimi. Po vsej verjetnosti jih bomo pustili rasti kot drevo. Na srečo so posajene tako narazen, da je to možno. Sem pa videla eno tako ograjo, kjer so vrhovi smrek odsekani. Izgleda grdo in žalostno - vsaj meni. Lili lili A. Sporočilo je spremenil(a) lili A. dne 26. okt 2007 16:32:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti