Dobila sem nekaj kislega zelja, pa ga ne bom vsega naenkrat pokuhala. A ga lahko kako hranem za par dni? Mrzle shrambe ali kleti nimam.

Hrustljav piščanec iz pečice
Dobila sem nekaj kislega zelja, pa ga ne bom vsega naenkrat pokuhala. A ga lahko kako hranem za par dni? Mrzle shrambe ali kleti nimam.
Doma ga ne kisam, zato ga kupim na tržnici po 10 kg naenkrat. Natlačim v eno ali dvokilogramske plastične kantice, na koncu ponovno močno potlačim, toliko, da zelnica sama pride na vrh, povrh dam krožniček , ki je toliko manjši, da gre v posodo (zato, da ves čas potiska zelje pod zelnico) Pokrijem s pokrovom in obtežim z nečem težkim. Dokler ne zmrzuje, ga imam na severnem balkonu v kartonski škatli (da ne občuti preveč nihanja temperature), potem pa na podstrešju s temperaturo malo nad ničlo. Dva do tri mesece je zdržal brez problemov.
Če je zelje povrhu suho, se kaj hitro prične kvariti.
Namesto v posodicah ga lahko shraniš tudi v zamrzovalniku. V tem primeru ga ni potrebno tlačiti skupaj, odvečno zelnico pa lahko kar odliješ (ali spiješ).
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | Trixi |
| malo za hec | johana |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljav piščanec iz pečice

Kremni rezanci s tartufi