Aparat za jogurt

Imam aparat od firme Severin in v njem pripravljam "kisli puding". Recept je bil objavljen v Nedeljskem dnevniku že leta 1982 in ponovno novembra lani. Z aparatom sem zelo zadovoljna in se ga splača kupiti, seveda, če ga boste uporabljali. regina
da ne odpiram nove teme; imam aparat za jogurt severin in zlomile so se mi 4 "stekleničke", ali ima morda kdo tak aparat pa ga ne uporablja bi morda odstopil, prodal 4 stekleničke, morda kdo ve kje bi se dale kupiti.. ker je aparat pri nas non stop v pogonu, je kr kriza brez njega (trenutno delam na stari način - posoda mleka+jogurt) sej je isto, ni pa tako praktično. lp laik
laik, poglej malo po trgovinah s steklom, mogoče najdeš podobne kozarčke, npr. kozarčki za zenf ali za vlaganje... Če niso s pokrovčki, nič hudega, saj ko pripravljaš jogurt, so kozarčki odkriti, v hladilniku jih pa lahko pokriješ tudi z folijo... regina
hvala, sam jaz ko pripravljam jogurt kozarčke pokrijem (pokrovi z navojem - plastični) - je to narobe (do zdaj sem delala tak, pa se je jogurt naredil)? laik

Očitno ni, če se je jogurt naredil ne? Sicer pa, malo improviziraj, pokriuj, recimo s peki papirjem, pritrdi ga z gumico. Ali pa enostavno pusti odkrite. Kot vidiš, bistvene razlike ne bo. Niti ni razloga, da bi bila.

rimljanka
A mi lahko prosim kdo razloži, kakšna je razlika med fazo 1 in fazo 2 (kultura za pripravo jugurta, prah, link je na prejšnji strani)? A če želim delat jogurt iz iz mleka in kulture v prahu (brez kupljenega jogurta), moram imeti obe fazi (kao 1 in 2)? Nekako mi ni najbolj jasno ... Hvala! Aja, pa če kdo prodaja aparat za izdelavo jogurta ... naj mi pošlje ZS. ;) s0ncek*

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti