Ženske, mene pa zanima ali dela katera kaj iz grozdja - brajde. Razen vina mislim. Ga imamo letos ogromno, da ne vem kam z njim. ![]()
Mamatita
Ženske, mene pa zanima ali dela katera kaj iz grozdja - brajde. Razen vina mislim. Ga imamo letos ogromno, da ne vem kam z njim. ![]()
Mamatita
Sok, pasteriziran. Marmelada, morda v kombinaciji z jabolki, hruškami, kutinami (vse ali poljubna kombinacija). Če je rto izabela, je okus sploh in oh.
Mene pa zanima kaj je to za ena sorta grozdja - brajda.
MatjažJoj Matjaž
brajda....sorta...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No pa še odgovor si zaslužiš:
To je tisto grozdje, ki nam raste na dvoriščih in vrtovih. Za senčko in za kulinarične užitke.
Tako, kot mošt za vino, samo takoj gre v pasterizacijo. Če je grozdje črno, se mora namakati, sicer lupine ne bodo oddale dovolj barvil (sok bo tako manj obarvan in bo vseboval bistveno manj antocianov, ki so antioksidanti), dober pa vseeno, morda malo manj aromatičen.
Če imaš izabelo: nekaj jagod zamrzni, pest jih dodaš jabolkom, ko kuhaš kompot, pride zelo aromatičen, pa še barvno lep. Z ostalimi sortami z brajde nimam tovrstnih izkušenj.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Široki rezanci z grahovim pestom

Svaljki v curry omaki z ohrovtom