Ženske, mene pa zanima ali dela katera kaj iz grozdja - brajde. Razen vina mislim. Ga imamo letos ogromno, da ne vem kam z njim.
Mamatita
Ženske, mene pa zanima ali dela katera kaj iz grozdja - brajde. Razen vina mislim. Ga imamo letos ogromno, da ne vem kam z njim.
Mamatita
13. sep 2007 15:31
Kaj pomeni Ogromno v kilah? Naredi grozdno kuro čiščenja, pa boš en teden jedla samo grozdje....cca 3 kile na dan. Če se tega še kdo loti, bo grozdje še hitreje pošlo. Poleg tega, če imaš občutek, da imate preveč hrane, poveži se z najbližjim centrom, kjer dobavljajo hrano za brezdomce in ostale ogrožene in jim dostavi višek, pa boš naredila dobro delo. Vendelina jr.
13. sep 2007 15:46
Sok, pasteriziran. Marmelada, morda v kombinaciji z jabolki, hruškami, kutinami (vse ali poljubna kombinacija). Če je rto izabela, je okus sploh in oh.
rimljanka
13. sep 2007 16:10
Mene pa zanima kaj je to za ena sorta grozdja - brajda.
Matjaž
13. sep 2007 17:16
Matjaž, ena prav posebna. A res še nisi slišal za njo? Atina
13. sep 2007 17:28
Najbrž je bolj poznana nam, ki smo iz pivorodnih krajev, Matjaž je pa iz vinorodnih, tam je brajdo imet menda greh. rimljanka
13. sep 2007 17:52
Joj Matjaž
brajda....sorta...
13. sep 2007 17:53
No pa še odgovor si zaslužiš:
To je tisto grozdje, ki nam raste na dvoriščih in vrtovih. Za senčko in za kulinarične užitke.
13. sep 2007 18:18
Nekaj mešame marmelade z ( slive,, ,, ter slive in )sem že naredila, zdaj me čaka še iz samega "iz brajde". kobra 1
13. sep 2007 19:16
Matjaž Za "La Brade" si že slišal, ha, ha,.... Hvala lepa za ideje, no več kot jest ga ne morem, pa naši brezdomci želijo evrčke ne pa grozdja. Žal. No bom poskusila z marmelado. Kako pa naredite sok ? Mamatita
13. sep 2007 19:46
Tako, kot mošt za vino, samo takoj gre v pasterizacijo. Če je grozdje črno, se mora namakati, sicer lupine ne bodo oddale dovolj barvil (sok bo tako manj obarvan in bo vseboval bistveno manj antocianov, ki so antioksidanti), dober pa vseeno, morda malo manj aromatičen.
Če imaš izabelo: nekaj jagod zamrzni, pest jih dodaš jabolkom, ko kuhaš kompot, pride zelo aromatičen, pa še barvno lep. Z ostalimi sortami z brajde nimam tovrstnih izkušenj.
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Dušeno rdeče zelje
Vitlof s sirom