Knjiga

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

tema odprta - 7. sep 2007 8:46 | ogledi: 2.052 | odgovori: 7

Pozdravljeni!

Upam, da mi boste lahko svetovali. Rada bi kakšno knjigo kjer je natančno opisano in prikazano kako se krasi torto npr. s smetano. Kako se nabrizga različne okraske. Razne finte...

Če poznate kakšno tako knjigo, mi prosim sporočite naslov. Mogoče pa je tudi na kakšni spletni strani to lepo predstavljeno. Vsakega namiga bom zelo vesela.

[rozica]

majdi  

član od: 18.11.2003

sporočila: 359

7. sep 2007 9:24

meni bi tudi to prišlo zelo prav.

Majda

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

7. sep 2007 10:19

Nekaj teh osnovo imaš v Oetkerjevih knjigah o pecivu, za eno se mi zdi da je naslov Kolači, vaš ponos ali nekaj takega.

So recepti za posamezne vrste prelivov oziroma glazur, pa navodila za pripravo krem za brizganje z vrečko, veliko je fotografij, ki prikazujejo več vrst okraševanja tort.

Lahko ti pošljem kakšno poskenirano stran iz te knjige, da vidiš, kako je videti in če je to to, akr iščeš. Pozdrav, mamamia

mamamia

bojanam  

član od: 18.7.2003

sporočila: 598

7. sep 2007 10:26

Meni je lani božiček prinesel knjigo DR. Oetker Torten Couture, je zelo dosti uporabnih informacij notri. Tudi kako sam izdeluješ okraske iz marcipana in neke sladke stvarce. Pa tudi recepti za nekaj tort so notri.

Je pa v nemščini! 

http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi- 

lp Bojanca

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

7. sep 2007 10:40

Kaj pa knjiga oz. učbenik Slaščičarstvo, ki se ga dobi v vsaki knjižnici? Jaz ga imam trenutno izposojenega, sem rabila za maslene kreme in to. Se je treba pa kr poglobit v njo no, se vidi da je učbenik za slaščičarje. Jelenckova

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

7. sep 2007 12:21

Ni knjiga, prilagam pa link objavljen na sosednjem forumu - Otočku http://picasaweb.google.com/elbazel Sicer pa sem zadovoljna kar s knjigo - hm ne vem sedaj naslova ko nisem doma - je malo večja kot a4 format in lepo debela, imaš notri razloženo od mesovja do sokov in slaščic, marsikaj poslikano glede izdelave, vem da je avtorica po imenu Anne. Več pa ko pridem domov.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

9. sep 2007 18:42

Pred kakimi tremi meseci sem v Intersparu v Celovcu kupila knjigo Das Buch der Torten dekorieren - če sem kako napako naredila v naslovu, mi oprostite - za smešno ceno 8€. Smešno pravim zato, ker je knjiga velika, debela, v njej je pa opisanih veliko fint in postopkov okraševanja tort. Res se jo splača kupit, tudi če je kdo takšen štor za krašenje, kot sem jaz

LP

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti