Zanima me , kaj so doljenske tradiconalne jedi.
ALENKA DOBOVICNIK
Zanima me , kaj so doljenske tradiconalne jedi.
ALENKA DOBOVICNIK
13. jun 2002 12:30
Nevem če so si sledeče jedi ravno dolenjskega izvora, ampak moja mama, ki je tipična D. saj prihaja iz okolice Krškega nam je kuhala tole : - potepača (nizek kruh, v notranjosti pa skuta) - ajdova potica - krompirjevi žganci in sladko zelje s fižolom - fižolova juha s svinjskim korenjem (ni čisto tipična fižolova juha) - krvavice (na dolenjskem jih naredijo drugače kot na štajerskem, saj po mojem viru)-niso res D. so pa drugačne kot v ostalih regijah ..... To je nekaj od tega, če te zanima lahko vprašam mamo, ko pride iz dopusta ! Barbara Cuzakneznan uporabnik
13. jun 2002 20:46
Barbara, hvala za pomoč. Vesel pa bi bila, če še malo povprašaš mamo. Te podatke rabim do 27.6.2002. Še enkrat hvala. ALENKA DOBOVICNIK
14. jun 2002 8:22
Jaz babji firbec te sprašujem zakaj rabiš to ! Drugače bo mama odsotna še en teden. Barbara Cuzakneznan uporabnik
17. jun 2002 11:28
Te podatke rabim, ker sem turistična vodnica (začetnik). Konec meseca imam eno skupino turistov na Doljensko in kulinarične značilnosti okraja moram seveda poznati. Bolj ali manj. Čeprav sem sedaj ravno zasledila v reviji Horizont članek o kolinaričnih značilnostih Slovenije. Za Doljenjsko piše, da so značilni štruklji na vse načine, pa seveda njihova vina (cviček). ALENKA DOBOVICNIK
17. jun 2002 12:14
Če boš turistična vodička, bi pa že morala vedeti, da se ne piše Doljenska ampak Dolenjska. Simonaneznan uporabnik
17. jun 2002 15:26
Simonka! Ne piše se vodička, ampak vodnica.neznan uporabnik
17. jun 2002 15:41
Simonka, prosim da ne odgovarjaš več na moja pisma, če to ni povezano z odprto temo oz. kulinariko. Ta stran je namenjena kulinariki in ne pravopisnim debatam. Vse prizadetim se opravičujem! Slovnica mi res ne leži! ALENKA DOBOVICNIK
17. jun 2002 15:48
Alenka, se opravičujem. Pripomba je bila dobronamerna. Če pa pogledaš v Slovar slovenskega knjižnega jezika, boš ugotovila, da je pravilno oboje. Pa brez razburjanja, prosim. LP Simona
19. jun 2002 22:06
Za vodnico po DoljenskiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Pečenice na leči
Jabolčne kremšnite