Rezanci Barilla s slanino in gobami
Mene so danes poklicali, vprašali ali motijo, sem rekla, da ne, potem, ko so dodali, da sem ena redkih, ki tako odgovori, pa so še povedali, da v naši ulici dva dni brezplačno opravljajo meritve in kdaj se lahko oglasijo. Sem rekla, da me to ne zanima in se je gospa prijazno poslovila.
Ker ne nameravam ničesar kupiti, se tudi nisem odzvala na njihovo predlog. Kot sem zavrnila predstavnike Kirbija (ker ga že imam in jekončal v garaži, za sesanje avtomobilov), pa Tupperwareja in še koga. Prav zaradi tega, ker ne želim, da z mano izgubljajo čas, saj vem, da ne bom ničesar kupila. Se mi zdi, da je to korekten odnos, vsekakor bolj, kot če veš, da ne boš kupil, pa vseeno pristaneš na predstavitev. V upanju, da bo katera od drugih prisotnih kaj kupila, da ne bo vsem nerodno - izgubljen čas, pa nič prometa.
Tako ravnam tudi, ker ne maram tistih, ki se sami ponujajo. Ko bom kaj nameravala kupiti, bom sama dala na znanje, kaj me zanima in jih potem tudi spustila v hišo.
Je pa res, da sem se "nasankala" samo enkrat, z neko knjigo, in od takrat že na vratih ali po telefonu prijazno, a odločno odslovim vsakega. Nikdar pa nisem nesramna, saj tudi ti ljudje zgolj opravljajo svoje delo. Način zavračanja je pa resda odvisen od stopnje njihove vztrajnosti ali - pri nekaterih - celo vsiljivosti.
Mamamia
mamamiaPri nas na žalost ne moremo iz imenika, sem pa že napisala grozilno pismo enim tečnežem, da prepovedujemo klice in da jih bomo naznanili zaradi nadelgovanja po telefonu. Naslednji še pridejo na vrsto. Imamo pa tudi prikaz klicev, da niso več neznanci.
Ne imejte slabega občutka, ker ste odkolnili nekaj, česar ne marate.
Prodaja na domu ima dobre komercilane prijeme. Človek kupi nekaj, česar ne potrebuje, iz nekaj razlogov: ker se mu mudi pri odločitvi, ker so kupili tudi sosedje ali preprodto, ker si milslijo, da je povabilo že del obljube za nakup.
Bioenergetiki se nikoli ne ponujajo, ne pozabite tega. Sploh pa dobri ne.
PS Meritve znam opraviti tudi jaz, zato poznam vsaj kodeks obnašanja.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rezanci Barilla s slanino in gobami

Poletni svaljki z dimljenim lososom