Jedilne barve

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. jul 2008 8:52

Jedilne barve niso my cup of tea. Kakšne posebne koristi za zdravje ne naredijo. Po eni strani naj bi se človek izogibal E-jem, po drugi strani pa barval? Pa saj so že itak v kakšni hrani in ne vidim razloga, da bi jih še dodatno vnašala. Smetano "barvam" s sadjem, če koncept to prenese. Nekajkrat sem tudi z likerji (kjer so bila notri, predpostavljam, tudi barvila), pa še to zaradi tega, ker je bilo treba narediti nekaj reseda zelenega zaradi koncepta, pa modro smetano sem zaradi koncepta naredila s curacaom, ampak faza barvanja smetane je pri meni zelo redka. Drugače pa, ladies, tiste, ki ste gledali Seks v mestu, meni je bolj simpa tisto, s čemer tam označujejo barvanje.... Vendelina jr.

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

17. avg 2008 13:58

Icing barve....

že ene par vas je spraševalo, kaj so in kako se uporabljajo ...

Na sedežu podjetja so mi povedali sledeče:

pakiranje in mililitre imate na prejšnji strani .... so zelo goste, tako da jih je v v sakem primeru treba redčit, uporabljajo se za barvanje že narejenih rožic in vsega ostalega .... tičina, smetana, šlag pena, krem šlag .....

zelo pohvalna zadeva ....

večjo koncentracijo barve ima kot navadne in naj bi se malo svetila ....

v vsakem primeru bi blo treba probat.

Će bom kje najdla, bom kupla pa probala kej narest.

 

Zaenkrat sm nabavla že:

arome 10ml (jagoda, rum, pomaranča, limona, malina, vanilija, hruška, lešnik, banana, čokolada, marelica, kiwi, kokos, ananas, breskev, višnja, borovnica, mandelj) po 12 kom, tako da imam kar dost viška če še koga zanima.

barve 10ml (rdeča, zelena, rumena, oranžna, roza,plava, viola, rjava) tudi po 12 kom, in je viška ...

želatina po 10 gr.

sladkor v barvi po 1 kg, za jade.

ostalo naslednjič

Rada bi še povedala, da sem toliko tekočih barv vzela, ker so mi tako tam svetovali, pravijo, da ro bolj močne kot v prahu ... tako da tiste ki ste želele barve v prahu lahko vzamete tudi te.

Ni pa nujno seveda, po želji.

V vsakem primeru grem še tja, ker črne barve tekoče ni, in bo treba kupit v prahu.

 

Lep pozdrav iz Vrnjačke Banje

 

http://pitoncica.moj-album.com/

Pitončica

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

22. avg 2008 15:28

ICING BARVE

Dons sm v eni trgovini slučajno najdla rumeno in še eno barvo, pa sm si rekla, mah morm uzet da probam ....

in vam povem da je kr fajn ..... bom dala sliko v album pa si poglejte - enkrat proti večeru.

Fulll je gosta in močna .... če z njo barvamo po ticini se sveti, prav tako na paperju, in na ze kupljenih in posušenih rožicah se sveti, če pa ticino barvamo, dobi zelo lepo barvo, bolj kot s tistimi v prahu. Ampak se ticina vseeno ne sveti. Drgač je full dobra ... jutr bom probala še  s smetano, pa bomo vidl ..... slabš k z barvami v prahu ne more bit :)

Jst bi si jih zihr uzela, vsaj po eno, če bo še kšna hotla, se javite, če pa ne, pa več sreče prihodnjič ......

 

PRAH

tiste ki ste naročile prah v zlati, bronasti, bakreni, pearl barvi ..... naj vam povem da sem našla še srebrno in "svetlo srebrno" - skor bela je ..... če vas zanima :)

slike so v mojem albumu.

 

Lep pozdrav iz Vrnjačke Banje

http://pitoncica.moj-album.com/

 

Pitončica

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

9. okt 2008 14:17

I am back :)

use sm zložila kot je bilo naročeno, tko da loh pridete iskat.

lp

Pitončica

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

30. jan 2009 20:01

Čao, no, ne vem, kako sem jaz zamudila tole oz. kako nisem opazila, ampak upam, da bomo naslednjič tudi dobili takšno ponudbo, ker jaz bi imela toooooliko stvari iz albuma od Pitončice. Tako da, se resnično priporočam. In da ne odpiram nove teme, bom kar tule vprašala: kje kupujete vse te zadeve, tiste ki nabavljate v Bosni? Ali dobiš zadeve v "navadnih" štacunah, ali obstajajo posebne trgovine, kot je npr. hrvaški Sveisvašta? Se je namreč ponudila prilika, da bi lahko dobila zadeve iz Bosne, samo moram pač znat razložit. No, če je to določena trgovina v določenem kraju, itak odpade. Hvala in l.noč Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

30. jan 2009 20:11

No, sej nisi skor nč zamudila :) skor vsega je še na zalogi, če žeiš kej met, edino rožic mam, bolj malo :( tko da ...

Jst sm sicer v Bosni bl mal nabavlala, ampak mislim da je isti princip kot v Srbiji, nekak največ nekih modelčkov in podobnega najdeš na raznih stojnicah, pa še oni samo ne vejo da majo. On Bog ne daj da jih uprašaš, če ma kje u "skladišču" še kej :) ker te bo čudn pogledala ... to pač ni njihova navada ... da bi blo česa malo več na "lageru" :)

V BG drgač obstaja trgovina (bilo je v planu da jo obiščem) podobna pekarni Vrhnika oz. Sve i svašta ... ampak sva že tolk dnarja umes povsod drugje zapravla da .... sva malo odložila obisk :)

Čeprou sm na koncu itak ugotovila da je u celi srbiji en ceu kup proizvajalcev in dobaviteljev za vse te sladkorne prekle, barve, figure .....

Sam dnar je treba met in use spravt čez mejo :)

 

Če boš znala razložit kaj rabiš, vrjen bojo u Bosni znal posikat.

lp

Pitončica

renata69  

član od: 27.3.2007

sporočila: 1108

30. jan 2009 21:00

Pitončica,kako se pa uporablja prah in bleščice?Nisem še ekspert za te stvari.Jaz bi imela,kar nekaj stvari,če seveda še so. renata69 http://renata69.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) renata69 dne 30. jan 2009 21:02:12

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

30. jan 2009 23:38

Čao, hvala lepa za ponudbo, želje sem že sporočila na ZS. Če bom lahko kaj dobila, bo super. No, to o nabvi na stojnicah bom pa razložila naprej posrednici, bomo videli, če nam uspe. Hvala in l.noč Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

31. jan 2009 8:26

Tele icing barve so full dobre, mi je žel, da jih nisem naročila, ko sem mela šanso. Pa mi je dobra vila zrihtala 4 belo, črno, rjavo in modro, zelo lepo se barva tičino maso, pa lepe barve so.

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti