Enostavna zelena juha
Jernej - Urednik Kulinarične SlovenijeEvo, da še jaz povem ( jaz ne morem bit tiho, tudi če nimam nič za povedat ).
V kratkem me čaka opremanje ene kuhinje ( moje ). Bil sem si na jasnem: plinski štedilnik, s plinsko pečico, to uporabljam že ( recimo ) 30 let, in ni ga boljšega. Pol ste me tu na kulinariki mal spravili v dvom: če vsi toliko hvalijo to indukcijo, morda je nekaj na tem ( seveda, jaz vem najboljše, ampak za vsak primer, dopustim možnost, da še kdo ima prav ). Zaradi tega, za poskus, nabavim indukcijsko kuhalo ( ena plošča ) v celjckem šparu za cca 70 € ( zdi se mi, da se sedaj dobi enaka za cca 60 € ). Povem vam, po treh dneh sem ven vrgel moj dobri stari plinski štedilnik ( 4xplin, dvakrat elektrika, plinska pečica ) v smeti. Treba je tudi povedati ( no to je mal komplicirano ), da sem že en čas preizkušal mikrovalovno pečico, s možnostjo pečenja na topli zrak ( hot air ). Naneslo je pa tako, da sem si sam, za darilo ( neki sem bil mehkega srca ) kupil mikrovalovno pečico, iz firbca, da vidim, a je to sploh kaj uporabno. Moji tega niso vedli ( sin, hčerka in " ta mlada " ), in mi za prejšnji rojstni dan kupijo mikrovalovno, pol pa.......... no to je že druga zgodba, jaz pa pravim, da so mi pečico kupili za RD ).
No, da povežemo niti skupaj: Ugotovil sem, da je indukcijski kuhalnik zelo dobra zadeva, predvsem zaradi čistoče, ker ga je zelo lahko vzdrževati čistega ( lahko si mislite, kako je pri meni izgledal plinski kuhalnik, ko zelo veliko pražim: ribe, jetrca, krvavice, ledvičke..........pa še kaj ), pečica na topli zrak mi, kolikor sem ugotovil, tudi čisto zadošča ( no skoraj, jutri pri meni, imamo martinovanje, pečene bojo dve raci, in to ne spravim v mojo mikrovalovno pečico, tako, da si bom pomagal drugače ).
Trenutno uporabljam indukcijski kuhalnik 1x, plinski kuhalnik ( po potrebi ) 2x, in mikrovalovno pečico sharp R 898. Po teh izkušnjah, se bom ravnal, pri opremanju nove kuhinje.
ežojEvo, slikano pred nekaj minutami:
[url=http://www.Slikomat.com/slika/1958948.htm]
[/url]
Tako je to sedaj videti pri meni, spodaj ja mikrovalovna pečica s pečico na topli zrak, desno je pečica iz hoferja, tudi čist uporabna zadeva.( na sliki je ponev v kateri so pred eno uro pečene ribe.
Pa še to: kot je ena že povedala, uporabna so vse posode, ki niso aluminijaste. Jaz sem prej prisegel na " ta črne " ( eterna ) posode od EMO celje, to je vse uporabno na indukciji, sem že kuhal pasulj, kislo zelje pa še kaj.
ežojmimika, nisem vedel, bom mal pogledal po trgovinah.
Pa še to glede indukcijskih kuhalnikov: kot je povedal ( se mi zdi Jernej ), problem je skuhati kavo ali čaj za enega ( se pravi v majhni džezvi ali čajniku ). Tisti plinski kuhalnik na sliki, tudi ni veliko boljši, zato ker je tista jeklena reč, ki drži posodo drugače narejena kot včasih ( pa za one stare, se je dobil nekakšen dodatek, ki je lahko držal najmanjšo džezvo ), je pa veliko boljši za čiščenje.
A ja, meni na indukciji težko gredo palačinke: tista ponev s slike ima visok rob in je težko obrnit, ponev za palačinke pa nima ravnega dna in se nekam čudno peče, pa še me nervira, ko dvignem ponev, da obrnem palačinko, kuhalnik začne utripat, ker zazna, da ni posode gor.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Enostavna zelena juha

Debeli špageti s poletno zelenjavo