Ghi
Giorgio je punca, samo mimogrede, drugače imaš pa tukaj malo morje informacij o vsem mogočem, ne samo gheeju:
http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=7&t=1017
Loni MakaroniSi moraš cajt vzet, a ne? Preveč naenkrat...
Loni MakaroniJaz sem ga tudi pravkar pripravila, jutri bom v njem cvrla krofe .
nola
Recept za ghee je tudi na http://www.vegeponedeljek.si/ :
Prečiščeno maslo se uporablja v mnogih orientalskih kuhinjah za cvretje in praženje. Hrani da tudi značilen okus.
- 4 zavojčki masla, lahko tudi več, če želimo, saj več ga pripravimo dalj časa ga bomo imeli
Vzamemo maslo in ga v ustrezni posodi na zmernem ognju raztopimo in zavremo. Ves čas postopka pazimo, da se maslo ne zažge ker ga na ta način uničimo! Zmanjšamo ogenj in začnemo odstranjevati trdne delce, ki priplavajo na površino masla (bela pena). Da je postopek končan mora biti prečiščeno maslo lepe zlatorumene barve in prosojno, da vidimo dno posode. Da prečistimo en kilogram masla se zamudimo okrog eno uro. Delamo na zmernem ognju in ne predolgo, da masla ne zažgemo!
Prečiščeno maslo prelijemo v ustrezno dobro zaprto posodo. Hranimo ga lahko na sobni temperaturi.
Belo peno, ki smo jo pobirali iz masla lahko uporabimo kot namaz na kruhu ali zabelo za štruklje, testenine. Uporabiti jo je treba čimprej, ker se hitro pokvari, hraniti pa v hladilniku.

MihaD, meni osebno je vsak nov član ali članica fajn. Tud ti. Ampak malo me moti, da v vse poste dodajaš povezavo na eno drugo stran. Smo že dojeli, da je fajn. To je samo dobronamerna kolegialna pripomba, da se ne boš začel ponavljat.
Multivitamin
multivitaminIn kako naredito ghee je že nola na začetku te teme napisala. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Škotske mesne kroglice s pivsko omako

Domači Ferrero Rocher