Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pečena piščančja prsa, kus kus z grahom, solata. Kava in kremna rezina v bližnji slaščičarni. 

LP, Saša

Danes:      kostna juha iz zaloge z ribano kašo

pire

pečene   peruti

mašanica radičev, motovilec, zimska solata s

Delo na njivi-pobrala sem ves motovilec, ki ga ni bilo malo, bi mi skoraj ušel v cvet, ter vso zimsko solato, nekaj radiča, ki ga bom še pustila, moram narediti prostor za jutrašnjo saditev-, peteršilj, več vrst solat in več vrst radiča sem posejala že v začetku aprila in je vse že zunaj. Pa peteršilj sem tudi pobrala, vse je lansko in mi je zelo dobro prezimilo   .   Stročji fižol bom sadila po 1. maju, če bo vreme, trenutno kaže na sam . Moram pohvaliti moža, letos, ko je že eno leto upokojen, mi je njivo in gredice uredil v nulo, vse ročno  Po poznem kosilu sem se lotila trebljenja vsega. Največ sem se zamudila z motovilcem ,da sem odstranjevala koreninice. Jaz spravim neoprano in suho solato ,motovilec, radič,  v posode s pokrovom, v hladilnik in sproti perem le toliko, kolikor rabim tisti dan za kosilo. Tako ostane vse ,  kar nekaj dni sveže.  Peteršilj sem nacufala in ravno tako spravila v posodico, ko ga rabim, ga dam na cedilo in dobro sperem. 

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Sporočilo je spremenil(a) johana dne 28. apr 2023 00:40

Johana, imava isti  način glede priprave solate. 

malaga

Petek:

Popečen radič z veliko česna, sv.ribica; zelena solata z mlado čebulo 

Pozdravček!

Johana pohvale tebi in možu za delo na vrtu. Doma vzgojena zelenjava je zlata vredna, okusi pa 👌

Tudi moj vrtiček že lepo raste, čakam samo še s fižolom, paradižnikom in papriko.

Danes žar pojedina in jagode s sladoledom

Ossi

Malaga, Ossi, najlepša hvala

Danes, na hitro, ker sem sejala in sadila;

4 sorte

2 sorti

peteršilj 2 sorti

Ko bo lepo vreme, pa še 3 vrste fižola, do fižolovega Janeza-16. 5. 

kajžarske

paradižnik in    v solati

jagode

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

Sobota:

Goveja juhica; skutni štruklji,  popečena govedina iz juhe; zelena solata z zeljem,  mlado čebulo in paradižnikom

Pozdravček!

Sobota

Golaž kuhan zunaj v kotlu, polenta, mešana solata:

Ossi

Sporočilo je spremenil(a) Ossi dne 29. apr 2023 15:13

Danes na obisku v Beli krajini. Na sončnem travniku za mizo:

ješprenj in prekajena rebrca,

pita s skuto in porom,

sok iz črnih malin,

kava

in kilometri pogovora.

6 ur minilo, kot bi mignil. 

rimljanka

Danes:    ocvrta   vratovina po dunajsko

zelenjavni riž-rdeča paprika, paradižnik, , čebula

mešanica radičev, zimska solata, motovilec s

jagode

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti