Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes: polentin kolač s šunko, sirom in kislimi kumaricami, borovničev žepek tjas
Tjaš, kako pa narediš polentin kolač? lp Julija
Julya je napisal/a:
Tjaš, kako pa narediš polentin kolač? lp Julija
Tale kolač je preprost in predvsem hiter - skuhala sem belo instant polento (količine za dve osebi); medtem, ko se je voda za poletno segrevala, sem naseckala par rezin šunke (jaz sem dala neko pečeno puranjo šunko), malo sira in dve večji kisli kumarici. Posebej sem stepla eno jajce s čebulo v prahu in nekaj sladke paprike v prahu. Ko sem skuhala polento, sem jo pustila še dve minutki kar v kozici, nato pa sem vse sestavine vsula not, dodala še malo origana in majarona, vse dobro premešala in vsula v globok jenski pekač. Tega sem prej oprala z mrzlo vodo. Maso sem poravnala in dala v vročo pečico (okoli 180 stopinj C) za 20 minut. Danes zjutraj sem kolač razrezala na rezine in si jih v plastični škatli nesla v službo za kosilo. Prijetna sprememba. Če to delam doma (ne za v službo), pripravim za prilogo mešano praženo zelenjavo (papriko, bučke, paradižnik, korenček) z veliko začimbami, ki jo zalijem s sladko smetano. tjas
včeraj: špageti, polivka, solata danes: golaž, makaroni, zelena solata potepinka
včeraj: špinača, pire krompir, jajček Danes: zelenjavna juha z lečo jutri: domač hamburger LP Tina
pileća juha s trgancima omlet s vratinom kiseli krastavci Lidija...
Danes: polpeti v omaki, pire krompir, kisla paprika v solati in jabolčni kompot Jutri: lahka zelenjavna juha, pohana koleraba in krompir v solati Lumpica
Včeraj: domači njoki, paniran oslič, rdeča pesa, jabolčni štrudl Danes: je mož rekel da bo pogledal na kulinariko in pripravil kakšno ribo :) Bomo videli hihi MissLady
Tjaš hvala za recept. Izgleda res njami. četrtek: zelenjavna mineštra z rdečo lečo, skutni štruklji iz ajdove moke. lp Julija
Danes paradižnikova juha, svinjski zrezki na čebuli, brokoli, krompir v teflonki, zelena solata (zame zadnje troje - Š dan!) Dušanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti