Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: juha z rezanci in korenčkom, pečena raca, polnjena z nadevom iz kruha in jetrc, doma narejeni mlinci, dušeno rdeče zelje, pečena jabolka in izabela, zelena solata, mošt (ampak potem, ko smo sončni del nedelje preživeli v Laškem na Martinovem sejmu, kjer smo se prav lepo martinčkali na soncu. Lepšega dne, kot je bil danes, sploh ne bi moglo biti).

rimljanka - zasebno mnenje
Danes: goveja juha z krpicami, polnjen piščanec, dušeno rdeče zelje, pražen krompir, pečena lešnikova jabolka. Jutri: pečene bučke s sirom, piščanec (ostanki), solata. breskva

ponedeljek: fižolova juha, za moške še hrenovke, pz kruh, puding

Julija
Včeraj Martinovo kosilo: goveja juhica z ribano kašo, polnjen piščanec z nadevom iz kruha in jetrc, mlinci, pražen krompir, riž, dušeno rdeče zelje z jabolkom, solata, pohorska omleta. Danes: goveja juhica, testenine, zrezki v omaki, solata. Alya Sporočilo je spremenil(a) Alya dne 10. nov 2008 09:22:10

Danes: krompir na zevnici, pečenice.

MM
Mi lahko katera pove, kako se naredi nadev iz kruha in jetrc? Sicer so pa pri nas bile včeraj zeljne krpice in pečen piščanec.
danes pečen krompir pečena govedina goveja juha z ribano kašo paradižnik v solati domač breskov kompot z sladko smetano ninkica
Omakica od pora in naribanega korenčka, zraven kuhana klobasa; mešancia (pol/pol) pšeničnega zdroba in polente ter solata. Pozdravček!

Lucy je napisal/a:
Mi lahko katera pove, kako se naredi nadev iz kruha in jetrc?

Moja varianta: star kruh, s skorjo vred, narežen na kocke stranice 1 cm, približno. Polijem z mlekom, premešam, dodam posebej na malo maščobe prepraženo nasekljano čebulo, ko ta zarumeni, dodam še na koščke narezana jetrca, toliko, da spremenijo barvo; na ene pol kg kruha dodam še 2 jajci, žlico nasekljanega peteršilja, solim in malo popram, dodam še malo muškatnega oreščka in (včasih) malo ingverja v prahu). Dobro premešam in, če se mi zdi premokro, dodam nekaj žlic drobtin. S tem nadevam (včeraj sem raco) izbrano perutnino. No, še malo začimb iz družine ustnatic (šetraj, timijan, majaron, rožmarin, nekja od tega pač) sem pozabila omeniti. lahko dodaš še nekaj kuhanih, olupljenih kostanjev, malo razdrobljenih, ampak dodaj jih čisto na konce, da se ne razdrobijo preveč.

Meni je ta nadev še boljši od mesa, v katerem se je pekel.

rimljanka - zasebno mnenje

Danes: polnjene paprike, sarme, krompir v kosih.

MM

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti