Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Paradižnikova juha (iz shrankov, po mojem receptu) z rezanci, z ocvirki zabeljen fižol sivček in solata iz nekja vrst zelene solate: kristalka, hrastov list, ena rjava,......domače pridelave), z bučnim oljem, seveda. Ne zamenjam zlepa za kak zrezek.

rimljanka

Juha, pečena rebra, pečena zelenjava in čemaževi popki v kisu, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

včeraj pire krompir, piščančji zrezki v gorčični omaki, zelena solata in radič

danes sva jedla zunaj, mešana solata z lignji, kozicami, zeljem in radičem, kalamari po pariško in pomfri

Danes: piščančji žur, kruh čebulna korenina ( kupljena ) in zelena solata s čičeriko.

Je padla ena pripomba: dobro je, za pogledat pa tako, kot bi ga med kuho res ves čas žurala 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Danes: svinjski zrezki, šparglji v omaki, pečen krompir, mešana solata

breskva

Danes pri nas kosilo na prostem - burek in češnjevi paradižniki.

RadaJem

danes: makaroni z omako z morskimi sadeži, zelena solata (z vrta)  s kuhanimi jajčki

jutri: nič praznično, zato pa zelo dobro, kisla repa in ocvirkovca

marju

Juha,z zelenjavno omako napolnjene skodelice iz krompirjevega testa, solata.

Skodelice sem naredila v mehkih posodicah za mafine,ki sem jih skuhala najprej na sopari. Posodice sem najprej  odstranila, da sem dala jed na krožnik  in nazadnje dala na vrh vsak  košček sira, ki se je dodatno stopil v mikrovalovki.  Na krožniku sem servirala tako, kot je na sliki v forumu "Za hec" , s priloženima dvema stebelcema drobnjaka. 

Delala sem iz ostankov bolj za hec, pa je na koncu izgledalo kot draga hrana v restavraciji.

Katrca11

- zelenjavna juha, pirini skutini štruklji, zelena solata, kompot

- girice, lignji na žaru, pomfri, zelena solata

- zelenjavna rižota, piščančja nabodala , zelena solata

- zelenjavna juha, mleto puranje meso, testenine, zelena solata

- zelenjavna juha, ocvrte ribe, losos, pire krompir, špinača, zelena solata

- danes : meso na žaru in veliko zelene solate, domača potica

NENA58

Danes: svinjska rebra v pacu (česen, gorčica, beli in črni poper, rdeča paprika,..itd) pečena v ponvi, zraven pa kisla repa in slan krompir. Zame brez rebrc, se pa kar tresem zaradi repe in krompirja 

"Sam da je sladk pa kofe!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti