Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

www.slascicarka.blogspot.com

Tunine kroglice v paradižnikovi omaki in špageti! http://slascicarka.blogspot.com/2015/03/tunine-kroglice-v-par

Mme

Zanimiv recept. 

Pri nas bodo danes za sina in hči tortelini v sirovi omaki, za ostale tri rep morske žabe s krompirjem, češnjevim paradižnikom, berivka in regrat, za pito se bomo pa morali še zmeniti je ostal le dober kos.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Mme je napisal/a:

www.slascicarka.blogspot.com

Tunine kroglice v paradižnikovi omaki in špageti! http://slascicarka.blogspot.com/2015/03/tunine-kroglice-v-par

Mme

Tole bomo pa tudi pri nas poskusili, je res dobra ideja :). Večkrat pripravim pečene tunine polpetke in krompirjevo solato, da bi jih naredila v omaki pa še nisem pomislila .

No, pri nas danes fižolova juha in zdrobovo-skutni cmoki z jagodno marmelado, zabeljeni z drobtinami na maslu in po želji posuti z malo sladkorja,

Sandra_a

Pri nas bo danes kosilo malo pozneje, so se napovedali vnuki, ko sem omenila, da bi že bil čas enkrat za lignje. Sem se pa v tem dežju malo potepala in prav fino je bilo, nikjer nobene gužve  

Danes bo: lignji s krompirjem v pečici, mehka mešana spomladanska solata in lubenica.

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Petek:        

Pozdravček!

Danes:  tenstano kislo zelje, krompir v kosih, pečenice, potratna .

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 27. 2015 14:18

Lisa je napisal/a:

Zanimivo. Bi se morda dal dobiti recept za tole?

Lisa

Lisa, rabiš masa harina koruzno moko, z navadno to ne gre in narediš testo za arepas. Recept na KulSlo je neuporaben, jaz sem sem vzela 1/5 litra tele moke in 4 dl mlačne vode, v kateri sem stopila 7g soli (2% teže moke, sem jo stehtala, ker ne maram naključij). V manj kot 30 sekundah zamesiš gladko testo. Narediš kroglice in jih v roki sploščiš, nadevaš in narediš cmok, ki ga nato sploščiš in popečeš  v ponvi, ki so ji premazala z oljem.  Če testo, ko delaš iz njega krog zelo razpada, je nekoliko presuho in dodaš še malo vode. Roke sem si rahlo naoljila.

Jaz sem polnila z barbacoa govedino in nekoliko sira. Nobena umetnost, je pa res dobro. Polnijo jih s sirom, v trgovini sem degustirala polnjene z mole puščancem. 

Da ne brcam mimo, za dragega danes ponovitev včerajšnjega, jaz se grem pa danes presnojedko.  Sicer sem malo v dilemi, ker ne vem, če kislo mleko, ki sem ga ravnokar popila, spada med presne jedi. 

Lep vikend vsem!

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 27. 2015 16:21

Danes: makaroni, por z mletim mesom, mešana solata

breskva

zelenjavna juha, pica

satilon

Danes:  domača pica,  potratna .  

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 28. 2015 12:06

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti