Danes bo po želji najmlajšega goveja juha z rezanci, pire krompir, špinača, hrenovke, solata
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Jagodni semifreddo
Danes bo po želji najmlajšega goveja juha z rezanci, pire krompir, špinača, hrenovke, solata
Kjer je volja, tam je pot. TrixiPetek:
Svinjski paprikaš, svaljki povaljani v drobtinah; radič in regrat prelit z ocvirki:

Pozdravček!
Danes: špargljeva in čemaževa juha, dušena cvetača, naravni zrezek, solata
Jutri: ribja juhica, lignji na žaru, blitva s krompirjem
Nedelja: zelenjavna juha, polnjene paprike z mletim mesom in zelenjavo, spečene v pečici, solata
Ponedeljek: musaka, mešana solata
matejaoz
Dragička, to so svaljki moje mladosti!
Ne ravno tile na sliki, take oblike in z drobtincami!![]()
Mi2 pa govejo juho, jetrca s čebulo, radič s krompirjem. Peče se jabolčni štrudel, ki diši še vse naokoli, saj imam na stežaj odprta vrata na balkon. ![]()
![]()
![]()
![]()
Naor, tudi moje mladosti so..., razlika je v tem, da smo jim mi rekli "kurčeki"
![]()
Pozdravček!
Včeraj me je mož presenetil s pico, danes pa sem že kuhala, in sicer golaž in žgance.
yulchiMidva sva ravnokar pojedla sirno-brokolijevo juho s čemažem, kasneje bom naredila pa piščanjčje fileje s paradižnikovo omako in sirom v pečici, njoke v žajbljevi omaki, motovilec in regrad v solati.
Danes načrtovano nekaj drugega, po obisku vaškeg ribnika spremenjen načrt:
babka, a si videla: moj upokojenc mi nabavil olive!
![]()
ežoj, videla, videla, preci ![]()
Danes: kot bi se nekaj z Dragičko menila ![]()
| eta je napisal/a: |
Babka1951, popravi me , prosim, če se motim. A so na sliki koruzni žganci z mlekom? Kakšna je pa zabela? Kar sline se mi cedijo, če je z ocvirki, tako kot v moji mladosti....ko se pogovarjam z znanci o tej jedi, vsi vihajo nosove nad kombinacijo....meni so bili pa tako slastni... |
eta, ne niso žganci, polenta na hitro je
zabelila sem jo pa z ocvirki in dva koščka pršuta sta nekaj ostajala, potem zalila z vročim mlekom, njamiiiii, sem že dva dni sanjala, kako bi tole jedla. Moj pa polente in žgancev itak dol ne spravi, pol mora biti pa zanj nekaj drugega
Je pa fajn, da si me na koruzne žgance spomnila, bodo kmalu na vrsti.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jagodni semifreddo

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom