pečena reberca in krompir z dodatkom jurčkov
lp, tatjana
pečena reberca in krompir z dodatkom jurčkov
lp, tatjana
PETEK:
![]()
Kisla repa, ajdovi žganci, 
klobasa, suha krača:
Pozdravček!
Danes se je spet tašča javila, da skuha še za naju s sinčkom. Jedli pa svo mesno juho s cmoki. Za sladico pa je pripravila še slivove cmoke.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/O, dragička je že kisla repa na tržnici?
Kjer je volja, tam je pot. TrixiBolonjska omaka, špageti in mešana solata.
Lp
tonskDanes kosilo na hitro: špinačna juha iz skrinje, z dodanimi rezanci, omleta s pršutkom, kruh
večerja: topla solata
in
![]()
Danes: vroča zelenjavna mineštra
in mrzla pečenka, olive, paradižnik, paprika, kruh in refošk
lp
mzmRizi bizi in pečene perutke, zelena solata z zeljem. Za širšo familijo sedaj še palačinke.
tanjajDanes mogel po opravikih, vsepovsod, do gorenjske ( Podnart, Kamna Gorica ), nazajgrede se ustavim v prestonici, bolj točno, pri prestoničnem ribniku, kakšna izbira, ne moreš verjamet, krapa pa le niso imeli ( mene je predvsem krap zanimal ). Imeli so pa zverino:
in:
A bi kdo vedel, kaj je to za ena zverina? Meni se ni ljubilo veliko spraševat, da me ne pošinejo, da sem iz province. No, kakorkoli, zverina je na hladnem do nedelje, ko bo za kosilo. Za danes kar moli:
jutri se ne bom nič oglasil, grem na izlet v karpate, za kosilo bo ( verjetn ) ričet ( zadnjič ko sem bil pred enimi tridesetimi leti je bil, ne vem če so kaj spreminjali ), v nedeljo torej riba iz prestoničnega ribnika.
![]()
Najprej afngunc krompir, zdaj kaviar...![]()
lp
mzmKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom

Panakota z belo čokolado in penino