MBrando: navadne vrtne bučke bodo ok![]()
Včeraj smo jedli boranjo (z domačega vrta)....zvečer pa je sodelavka prinesla belokranjsko pogačo![]()
ANJA
MBrando: navadne vrtne bučke bodo ok![]()
Včeraj smo jedli boranjo (z domačega vrta)....zvečer pa je sodelavka prinesla belokranjsko pogačo![]()
ANJA
Miška, mene so pa očarale tvoje žajbljeve testenine. ![]()
P.S. midva sva na bučkah, paradižniku, mlademu krompirčku, bolj vse pečeno in svežih solatah, mož še na pečenih kosih piščanca, sladoledu, vodi. Dobro, a ne prav pretresljivo in kulinarično zahtevno.
![]()
naor
mamamia, si me nasmejala.
Že ti smeškoti pripomorejo k boljšemu razpoloženju ![]()
![]()
Bojanu ![]()
Sicer pa se tudi v našem "konzervatorju" skriva še nekaj lahkotno-poletnih obrokov. ![]()
Pridejo na vrsto tekom tedna.
Danes pa zopet gobe: lisičkin golaž, pire krompir, solata - vse domače.
Johanna
danes: filane paprike in kumarična solata s paradižnikom...bila je tudi sladica ampak bo kasneje za malico ![]()
ČETRTEK:
![]()
Čevapčiči, kifeljčar, šampinjoni z veliko česna, kumarična solata z jogurtom

Pozdravček!
Danes: Mesna lazanja in solata
leandrosPozdravljeni!
Vas redno prebiram, tudi redno kradem ideje, hvala vam zato!
Imam pa prošnjo za Trixi, in sicer, če lahko kaj več poveš o omakah in kozarčkih, npr. koliko prej jih skuhaš - pasteriziraš oz. kdaj jih je potrebno spraznit? Kje jih hraniš do odprtja? Bi se obnesle tudi zelenjavne omake?
Hvala.
Še malo povezano s temo: včeraj je mož kuhal - pekel, bučni polpeti v pečici, pečen krompir, solata kumare s kislo smetano.
Danes: srnina jetrca pražena s čebulo, rizibizi, zelena solata, velika porcija sladoleda.
Lp vsem
topsi
Midva s sinom danes po kitajsko: piščanec in indijski oreški v omaki, hrustljavi piščanec, basmati riž, kumarična solata
Mož pa bo zvečermesno omako in testenine ter paradižnikovo solato.
Topsi, omake imam v shrambi. Nekaj jih bo ostalo doma in bodo v omari. Ostale pa bodo romale v torbo, dodala bom en zamrznjen vložek zaradi vročine na poti. Na morju jih običajno hranim kar v hladilniku,saj so temperature v tem času izredno visoke. Količinsko sem predvidevala, da jih bomo porabili na dopustu. Včeraj sem skuhala še paradižnikovo omako, mlad fižol v zrnju in stročji fižol. Fižola sem pasterizirala v slanici. Kozarčke pred uporabo operem, pokrovčke pa vedno kupim nove za vsako polnjenje. Sem postala čisto navdušena nad tem shranjevanjem. Jutri bom kuhala filane paprike in naslednji ekperiment so paprike v kozarcu za na pot....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Danes pri meni:
| Trixi je napisal/a: |
Včeraj sem skuhala še paradižnikovo omako, mlad fižol v zrnju in stročji fižol. Fižola sem pasterizirala v slanici. Kozarčke pred uporabo operem, pokrovčke pa vedno kupim nove za vsako polnjenje. Sem postala čisto navdušena nad tem shranjevanjem. Jutri bom kuhala filane paprike in naslednji ekperiment so paprike v kozarcu za na pot.... Kjer je volja, tam je pot. Trixi |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rogljič Croque Madame

Kraljevska jajčka s holandsko omako