Danes neprava lazanja (z polžki paštico), za posladek pa pecivo jajce na oko
,
jutri krompirjevi njoki z gorgonzolo in skleda rediča.
Lp
ursiiiDanes neprava lazanja (z polžki paštico), za posladek pa pecivo jajce na oko
,
jutri krompirjevi njoki z gorgonzolo in skleda rediča.
Lp
ursiiiDanes sem očitno špilfrderber![]()
Pitali smo se s piščančjim filejem, dušenimi bučkami, zavitkom, polnjenim s špinačo, pski in skuto,
in z zeleno solato ter se napojili z refoškom.
Čakajoč na nevihto, vas prav lepo pozdravljam
![]()
![]()
![]()
Danes: enolončnica s stročjim fižolom, palačinke z mascarponijem
breskvarizi bizi, pišč. batki, višnjev kompot
majaosDanes: zelenjavna juha iz domačih sestavin, višnjev zavitek.
lp
Po včerajšnjem lepem dnevu, danes en hladen tuš... Navsezgodaj je šel mož v ribičijo, jaz pa v selitev...
O kosilu nisem razmišljala, iz skrinje je bila vzeta ena goveja juhica in kruh, ter pozno popoldan pogreto... pol pa ribe... vedno pravim, meni so najboljše tiste, ki plavajo in živijo samo v vodi ![]()
VČERAJ kot že omenjeno:
- Prebranac by TONSKI JAZZLENT MOJSTER (perfektno! Za prsteke polizat)
- sveže narezana zelenjava
DANES:
- Mesni slastni burek od mojega favoriziranega PEKA (vedno naredi as i wish in že dolgo "sodelijeva". SUPER JE!). Po mesecih brez bureka, prav paše ena takšna zadevia
- podušena blitva na ogromno česna
- skleda mešane super hrustljave soljat
- deci tardečega
JUTRI:
- Zdrobovi žličniki povaljani v pz drobtinicah pečenih na maslu
- ostanek bureka finoo zapečenega v jeni posodi (da je hrustalo do nebes!)
- zelenjavna priloga v obliki graha,korenčka,cvetače,brokolija...vse hitro podušeno na maslu + potreseno s kvalitetnim parmezanom
- Skleda mešane SOLJATKE (njam njam). Od moje mamanII dobil zabojček dobrot. TUdi nežno, PRENEŽNO zeleno solatiko. Tako hrustljava in tako dobra, da sem celo glavo zmazal, pa še bi lahko.
- deci tardečega
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Danes nadevane bučke, jutri pečen krompir in kolbice ter zelenjava v pečici...
testenincaKisla juha, kozice, riž z zelenjavo, solata, sladica.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/@jade: ajvarja sem premal skuhal, ni nič šlo v teglce, vse se je pojedlo.![]()
Danes, preplonkano od maje ( no skoraj ):
grah je domač, kolk bi še bilo dobro, če bi bil sosedov ali ukraden ![]()
Pa, drugač, kar poslušajte Brandota, ko na vse kriplje hvali grah s čemurkoli ( riž, kuskus........... ), to ti še nekoga brez teka spravi h kosilu.
ežoj
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Piščančja juha s tortelini

Hot dog v listnatem testu