Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev
Danes sem se malo bolj potrudila, da ni vedno vse tako na hitro. Čeprav ne rečem, da tisto, kar je na hitro, ni dobro.
pražen krompir, široki rezanci, bučkini zrezki, pečena prata, prevreto zelje kot priloga
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
" Jel me ko tražio? "
v nedeljo piknik - pečenje na žaru s kameratom, se mi ni dalo slikat, v ponedeljk, pospravljanje ostankov od nedelje, danes se mi nič ne ljubi ( priprava na sezono jamranja ), zardi tega slika iz ene knjige, pozabil katere, morda se bo kjera spomnila:
![]()
ežoj
Pa recimo Bobu BOB...![]()
[/URL]
Pikantni bob-še ga bomo sadili!
polarbearUf, uf, kako je pa ta bob lep! Lahko še nam ostalim kmetovalcem kaj poveš o njem. Se spomnim boba iz mladih let, ko je stara mama naredila eno tako dobro enolončnico. Mogoče v temi Moj vrt.![]()
Jaz sem te pogrešala Ežoj, pa najbrž tudi ostale fenice. Lepo zgledajo tvoje ribice. Pri nas pa vampi za moški del ekipe, ženski samo malo. Kajti na vrtu je zrasla lepa blitva, mlad krompir. Živeli vegetarijanci!![]()
![]()
Pa bre, Ežoj, tebe uvijek neko traži
Juče ili prekjuče, ne sječam se sad tačno, tražila te neka cura...
Ajde, čini mi se, neka Mausika...
- puranji ocvrt zrezek
- grilane bučke
- grilana žemljica
- paradižnikova solata s kumarcami in čebulo v bučnem olju.
JohannaJa, polarbear, okusno, zelo okusno zgleda.
Če po pravici povem, boba še nikoli v življenjo nisem jedla. Domnevam, da ima okus po fižolu...
Moram to zadevo preštudirati... prihodnjo leto pa v zemljo z njim. Ja,
dobro kosilo: špinača, za sladico kupljeni princes krofi
Zelenjavni riž, za sladico češnjev... mišmaš ![]()
PONEDELJEK in TOREK:
Pečen krompir in piščančje nogice, nadevan puranji zrezek, obložen s stopljenim sirom, bučke in paprika s česnom, kumarična solata s jogurtom, zelena solata; rolada:

Makaronflajš, zelena solata s paradižnikom:

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev

Korenčkova juha