Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kaj pa teran?

irena66

Danes nič

lp

mzm

Porova juha, zvitki s suhimi paradižniki, kruhovi cmoki, kremna špinača, rukola.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Včeraj so bili špageti z bolonez omako in zelena solata.

ANJA

MBrando je napisal/a:

Dvomim da lahko jaz VAS učim o žličnikih in podobnih kuharskih zadevščinah, a v kolikor koga zanima kaj mu z veseljem odgovorim/pomagam. 
Nič kaj posebnega niso, ampak jaz enostavno OBOŽUJEM žličnike/cmoke in zato mene takšne zadeve zacumprajo 
Drugače pa EINFOCH KOT PASULJ 
En jajček + 5 do 6 žlic zdroba + muškatni orešček + fr.maslo z morsko soljo. Premešat in hopa cupa v refriđirejter
Čez pol urce pa vodo zavret in na malem ognju kuhat do željene nežnosti/trdote. Jaz imam rad "na zob". 

Pol pa po izbiri. PERFEKTNI so s kakšnim golažem, ali da se vkuhajo v obaro, ali pa z umešanim jajčkom ter posipani s sladkorjem, ali pa kot slana varianta. Tako isto obožujem posipane z ogromno drobtin + skledo solate. Občasno pa sladkor+mak+cimet in šalca mleka

Ajaaa, pa v bistvu res običajni žličniki, samo v drugem, nejušnem okolju . Bi bilo za probat, brezglutenska varianta se naredi s parmezanom in brezglutenskimi drobtinami. Za umret dobro pa tako dišijo, da se jim ni mogoče upret.

PS: Zame morajo bit trdivci!

Kar se tiče menija danes, nimam pojma še zaenkrat. Ne vem niti, a kuham za oba ali samo zase. Mikajo me tisti krompirjevi svaljki, ki jih imam še pol predala v skrinji , ukradla bom idejo o špinači/koprivah in en mesek zraven, pa bo. In - skoraj ne sme manjkat - ledenka z vrta.

rag_doll

PETEK:

Pečen kifljčar in perutničke; paprika, paradižnik z malo fete; kozarec belega

Pozdravček!

oooo Dragička, odlično kosilo  

Se mi sline cedijo, čeprav sem ravnokar jedla

Danes za kosilo na hitro: grška solata in 2 sendviča s tuno in zelenjavo

Zuckerfee

Danes enolončnica, palačinke, sladoled

Ledena limonada in 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: kruhova štruca, goveji golaž z korenčkom, zelena solata, rabarbarin puding

breskva

Včeraj; zajčkova obara s cmočki.

Danes: rižota in zelena solata.

Balenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti