Danes pri meni: srdele po turško

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako
Danes pri meni: srdele po turško
Vceraj: mesna lazanja, radič
danes: piščančja obara, sladki zdrobovi cmočki s cimetom
jutri: piščančja obara (je moż skuhal za dva dni), palačinke
četrtek: po vsej verjetnosti pizza, ker pride k sinu sošolec in gre to najbolj v promet
lp
Ežoj, ni mi jasno, zakaj po turško?
Pozdravček!
...najbrž zato, ker je sok zraven ![]()
Včeraj:
1. Ješprenj rižotika (por, čebula, zelena paprika, šampinjoni, peteršilj)
2. Tinstano zelje
3. Podušena zelenjava (korenje,čebula,zelena,brokoli,bučke,cvetača,grah,fižol)
4. Popečen tofu z olivami v gorčično sojini omaki
Danes:
Še ne vem...moram itak še v bolnišnico prej. Rabim inspiracijo ![]()
![]()
| MBrando je napisal/a: |
|
MBrando, a hodiš v bolnice po inspiracijo?
Mzm, hvala za pojasnilo. Jaz jo tudi prebiram; počasi. Moram začeti uporabljati krasne, že pozabljene ali nikoli slišane, izraze.
Ker sem dobila domače "krvave klobase", bodo danes na krožniku z dušenim kislim zeljem.
Pa piškoti ene ponesrečene peke, pa jih ne morem ponuditi gostom ampak kar sama pojesti. Saj, ko jih nekaj časa ješ, se kar sprijazniš z njihovim okusom.
pirnica| pirnica je napisal/a: | ||
MBrando, a hodiš v bolnice po inspiracijo? Mzm, hvala za pojasnilo. Jaz jo tudi prebiram; počasi. Moram začeti uporabljati krasne, že pozabljene ali nikoli slišane, izraze. Ker sem dobila domače "krvave klobase", bodo danes na krožniku z dušenim kislim zeljem. Pa piškoti ene ponesrečene peke, pa jih ne morem ponuditi gostom ampak kar sama pojesti. Saj, ko jih nekaj časa ješ, se kar sprijazniš z njihovim okusom.
|
Rižota z zelenjavo in piščančjim mesom![]()
Danes dušeno kislo zelje, pečenica, rženo-pirin kruh. Hči pa nad pečenico ne bo navdušena bo pa piščančjo hrenovko ali kak naravno pečen zrezek purana.
Pa ena sladica, kar na pamet....
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
SREDA:
Pražena jetrca s čebulo, kruh, zelena solata:

Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako

Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako