Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

dragička je napisal/a:

SOBOTA:

Kitajske čuftice posute s parmezanom, čičerikin pire, grahova omaka; endivija s krompirjem:

Pozdravček!

Mmmm ideja za prihodnji teden. Super. Čičerika je MMMNJAMKKKK, sploh v pasulju. Pasirana mmmm. To lahko uporabim kar iz konzerve pa jo spasiram, Dragička? 
Seveda o grahu ne rabim govorit a ne, kakšen odvisnež sem

Včeraj: 
Hitro so mi plane podrli in nove zgradili. SMS sredi noči, da me mamin bivši šef pobere že ob 8.15 in šibamo v OPLOTNICO po einkauf,domači hlebec in kafico, pol pa preko drna in strna na VELIKO TINJE. Ekola, jaz pa splaniran odhod po kosilu. Domače pekovske dobrote pa niti pripravljene. 
Na hitro se vstanem ob 3eh, popapcam moj NAJ NAJ ZAJTRK, pol pa gasaaaaa.
Uspel narediti BELE KOCKE Z GROBIM MAKOM ter ČOKO COOKIJE s koščki 70% ČOKOLJAT ter posipanimi z SOLNIM CVETOM.
Za kosilo pa je seveda bilo drugo, kot sem napisal.
RIČET ala MAMA (gost, slasten, s kranjsko in svinjino in dosti graha) + SKLEDA MEŠANE ZELENE SOLATE (my way.Hjooo domač jabolčen kis)
Ob čakanju na goste, sta MAMAN in PAPI naredila še krhke flancate, sina pa je šel po svežo tetko skuto in domov pritovoril še domače TINJSKE krofe. Jejžeš TETKA SKUTA. Ni je prisrčnejše. Krofi pa takšne bombe kot Trojanski). 
Obisk in debata se je razvlekla pozno v noč

Danes:
Domači PZ špecli s popraženim porom,čebulo ter česnom; servirano v posebni skodelici
Zelenjavna omaka (ostanek od petka, ,ko sem imel juho), dodal še nekaj cvetače in brokolija,rdečega fižola ter korenčka, nato pa vkuhal zamrznjen grah + koruzico. Malo poprčka je zaokrožilo zadevo! NJAMSS
Seveda, kot vedno, VELIKA skleda SOLJAT; tokrat mešanica; endivje, radiča, svežega zelja, paradižnika, rdeče ter zelene paprike in par cvetov surovega brokolija. LIKA A BOSS!!!

Hjooo, pojedina za BOGOVE!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 10. 2013 13:25

Danes: zelenjavna musaka, ribji fileji, rdeča pesa, krompirjeva solata, cimetove rolce, krofi iz pečice.

pirnica

danes za kosilo

piščančja juha z zdrobovnimi žličniki,ocvrt piščanen pečen krompir, zeljna solata

sladica:

kavica, krofi še od včeraj

dolenc52

Danes: goveja juha, palačinke nadevane z mletim mesom in zeljna solata in krofi od včeraj.

tanjaj

Danes pri nas,goveja juha,pečeno svinjsko in piščančje meso,tenstan krompir,mešana solata.

Milži

Danes: goveji zrezki v omaki s korenjem in šampinjoni, pražen krompir in radič v solati.

msegov

Svinjski kotlet, omaka s stročjim fižolom in riž na maslu:

rrr

Pri nas pa danes zelenjavna juha z domačimi rezanci, svinjska ribica v gorčični omaki, kruhova štruca, sirovi

štruklji z drobnjakom in brez, kuhan korenček vse zabeljeno z drobtincam in mešana solat.

Za sladico pa včerajšnji krofi in pa seveda vinček.

irena66

Pečeno žrebičkovo meso, mini pite s semeni in popečeno cvetačo, rdeča pesa, krofi pa še vzhajajo.

Tinky Binky

Ma oštja je bilo tudi nekaj mesnega hori...

polarbear

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti