Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: zelenjavna juha, sadna prosena kaša s skuto

breskva

Danes> Nolina zimska kremna juha, namesto  štrudla: Mešana solata s svežim popečenim lososom. Kozarček prosecca.

Jutri se začne teden solat v dobri  družbi.

Ah, Ežoj ima spet tako lepo (ker vidim samo eno) baklavo, kot da pričakuje "visoke" obiske. 

ČE sem čisto odkrita, bi bila vesela, če krvavic ne bi slikali tako pogosto kot jih. NO, slikate jih lahko, samo za božjo voljo, ne objavljajte slik.  TOOOOOOLK se mi jo lušta. 

E, sem se pozabila pohvalit: Včeraj mi je prišla na misel svetovna ideja za božični desert: Kostanjev Creme Brulee. Potem, ko sem imela vse naštudirano, torej, koliko kostanja za eno rundo (4jajca), kaj dodati, da bo okus oplemeniten...mi pride na misel, da bo treba idejo patentirat (se hecam, OK?), poguglam tole mojo pogruntavščino in ugotovim, da sploh ni nova ideja.  

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06.dec 2012 02:16

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Danes> Nolina zimska kremna juha, namesto  štrudla: Mešana solata s svežim popečenim lososom. Kozarček prosecca.

Jutri se začne teden solat v dobri  družbi.

Ah, Ežoj ima spet tako lepo (ker vidim samo eno) baklavo, kot da pričakuje "visoke" obiske. 

ČE sem čisto odkrita, bi bila vesela, če krvavic ne bi slikali tako pogosto kot jih. NO, slikate jih lahko, samo za božjo voljo, ne objavljajte slik.  TOOOOOOLK se mi jo lušta. 

E, sem se pozabila pohvalit: Včeraj mi je prišla na misel svetovna ideja za božični desert: Kostanjev Creme Brulee. Potem, ko sem imela vse naštudirano, torej, koliko kostanja za eno rundo (4jajca), kaj dodati, da bo okus oplemeniten...mi pride na misel, da bo treba idejo patentirat (se hecam, OK?), poguglam tole mojo pogruntavščino in ugotovim, da sploh ni nova ideja.  

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06.dec 2012 02:16

Majkemi, to pa ti verjamem glede krvavic!! Edino kar imam jaz srečo je to, da jutri odromam v SPARA in kupim 2 pravi DEBELI SLO. KRVAVICI in zelje ter se za kosilo takoooo pogostim, kot nekdaj SONČNI KRALJ, majke mi!!!
Tebi pa trenutno prav nič ne zavidam tega luštanja. Še predobro ga poznam. Ko je že tako daleč, da že prav okusiš vse arome in strukturo, a je vse le fatamorgana. Jaooo.

Ideja je dobra ja. Sedaj sploh, ko se nam v glavah sestavljajo načrti kako in kaj ter kdaj bo vse potekalo za mizo na bož.večer. 
Je pa tak kot velikokrat pri kakšni glasbi. Si nekaj žvižgam, deluje sila obetavno, novo, fresh, nato pa čez čas ugotovim, da je to napev ene izmed znane pesmi kakšnega svetovno znane skupine. Jaooooo

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Včeraj spet kosilo na hitro, odpri hladilnik in znajdi se .

Balenka

haha ežoj- meni tudi ne - tvoja baklava izgleda izvrstno

anibas

Včeraj nismo nič hodili:

-hamburger to go..... (to gallop?)

Danes:

- šara

- hleb kruha

- Dolenjski nektar

- Ljubljanski čaj

- kremenatlc z lagerja...pa velik čebule!

Poobedek, posladek in sploh veselje:

- kenslanje

Mygrace

Anibas, Ežoj, ni vama jasno, a? Ne, ne, ne bom povedala, to ni tako enostavno. Moraš imeti klobuk, pa zajca, pa... Pa mal čarovnica morš bit, itak.

Danes ne bo doma s kosilom nič. Družinsko kosilo v večji zasedbi. V spomin na prednike .

Posladek: obeta se več različnih slaščic od mišk do piškotov.

Miklavž me je pa kar prezrl. Saj vem, letos mu nisem nič pisala, sam se pa tudi ni spomnil.

naor

Ja naor-pa si nastavila miklavžu ker če nisi, ni čudno da te je kar prezrl

Danes pri nas fižolova juha in prekajena svinjska krača

lp

anibas

Sporočilo je spremenil(a) anibas dne 06.dec 2012 12:21

Danes dan za peko, da bo lepo dišalo na Miklavžev dan...Ravnokar se peče kruh brez gnetenja, vzhajajo pa žemlje. Zamesila sem še za liške piškote.

Za kosilo pa že pripravljam telečji golaž in solato.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Uh, a tako se to dela, vidiš leta naredijo svoje!  To pogrešam, odkar sem v penziji, takele drobne štose, ko smo se potem skupaj smejali.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti