Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Katti,če se boš držala mojega recepta za ribe v pečici ti bo uspelo.

Mi  danes goveja juha z fritati, meso iz juhe po želji, testenine z paradižnikovo omako, solata

Za sladico pa nutelino torto z bananami, ki sva jo včeraj spekli z hčerko...

Jutri goveja juha z zdrobovimi cmoki, svinjska ribica, pečene račje prsi, rdeče zelje  z jabolki, popečeni maroni, solata

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 10.nov 2012 14:54

Pri nas pa ne maramo rdečega zelja drugače, kot surovega v solati, zato bomo danes naredili za kosilo:

- krompirjevo juhico s smetano (pasirano),

- piščančje zrezke, panirane s Panko drobtinami,

- kuhan riž,

- pečen krompirček in

- veliko skledo zelene solate s sladko koruzo.

Pa dober tek vsem skupaj.

Lp, Dawn

@Trixi&katti: Trixi, ne bo ji uspelo, prav sem pogledal tvoj recept. Če bi jaz pekel v moji pečici 25 min na 180oC, bi bile ribe bolj podobne oni ribi od  katti. Se mi zdi, da gre za različno temperaturo za isto nastavitev. Katti, moraš povišat temperaturo, če hočeš ( bolj )  zapečene ribe.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 10.nov 2012 15:15

Danes bo nevarno

Prebranac in kislo zelje v solati.

polarbear

Včeraj bujta repa in pire

danes smo bili pridni na vrtu celo dopoldne pa smo kar pico naročili,

jutri bo pa goveja juha, puranji zrezki, rdeče zelje z jabolki, radič, mogoče tudi mlinci, če jih bom sama scoprala

tabu

alpska juha iz vrečke, pečen krompir, mleta pečenka v mrežici, čevapčiči in polnjeni jajčevci, endivija

za sladico ni bilo več prostorčka 

(ja ja, mami se je mogla izkazat)

Balenka

Midva sva pa danes bila povabljena na kosilo k bratu in svakinji, kjer imajo Martino in Martina in bila je prava pojedina: kurja juha z gresovimi knedli, tenstano kislo zelje, krompir v kosih zabeljeno z ocvirki in zaseko, pečenice, krvavice, mrežna pečenka, prekmurska gibanica in mlado vino iz njihovega vinograda

vse najlepše in čin-čin vsem, ki jutri godujete in praznujete

babka1951

Bom naslednjič bolj privila pečico. Danes je še dišalo po morju, nič Martinovega... bo jutri kakšna v juhi in ponvi.

Aja, ful sem vesela danes sva kupila marelico, upam, da bo čez par let rodila.

katti

danes: lazanja

mali kuhar

Ežoj, vse je odvisno od veličine ribe, nastavitve pečice in pekača. Če pečeš 25 dkg ribico je čisto dovolj , za večjo pa malo več. Če ni primerne barve pač podaljšaš. Ampak, po mojih 20 letnih izkušnjahnz ribami je treba zelo paziti, da ni prepečena in ostaja sočna.  

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti