Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

ežoj je napisal/a:

jade, nič verjet, kaj pa rimljanka ve katere začimbe rastejo na mom vrtu. Niti ne vem, kako se tisti začimbi reče po slovensko, učeno ji rečejo cannabis sativa, baje se tudi na trgu dobi, sam je treba mal okol vprašat. Najboljše je, če je sam gojiš. Rastlina je mal občutljiva na svetlobo, pravzaprav na poglede, zaradi tega je gojijo po kleteh in omarah, pol pa je treba imet svetlobo, pol policija zazna večjo porabo elektrike ( vlada predpisala varčevanje ) ...........pol same ene komplikacije. Lahko se goji tudi na prostem, vendar stran od pogledov.......... če imaš take pogoje, je kar zasadi, baje se da fajn prodat, študenti norijo za to začimbo. Sem gledal v enem filmu, ko je en naredil piškote, pol so vsi sam spraševali po teh piškotih........... pridi enkrat k meni, bom spekel burek, pa bom poštupal s to začimbo, mora bit fajn..........

Danes sem je poštupal po krompirju in, moram rečt, se skor bolj obnese kot blitva:

ežoj

Bom prišla k tebi po sadike...

Drugač tale tvoj maček je isti kot moja dva, miši kolk češ (pojedli so mi ves grah, no ja laže od cele grede je bilo 2 jušni žlici izluščenega, grizejo krompir, tanizek fižol, jagode...) onadva pa spita in se izležavata.

jade

Mi pa danes na hitro dunajci, pražen krompir, kumarična solata in paradižnikova

Za sladico marelično borovničev biskvit

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: puranji zrezki, koleraba v omaki, pečen krompir, solata iz stročjega fižola, cimetov sladoled

breskva

Danes: sardele, paradižnikova solata, kruh (brez začimb ), teran

lp

P.S. , Mygrace, čestitke in obilo sreče

(priimek izbranca je pa...)

mzm

Čestitke, Mygrace!

Danes je bilo komaj dovolj časa za pošteno porcijo paradižnika in paninija s šunko in sirom.

Vanja

Juha z mletim mesom in zdrobovimi žličniki, marelice.

daga

Petek: kitajska hrana - pečeni rezanci s tremi prikuhami, prasketajoče trojno cvrtje, rakci in sojini kalčki v solati

Sobota: pica

Nedelja: mešano meso na žaru (piščanec, čevapčiči, pleskavice, klobase), lepinje, mešana solata, senf, ajvar, tatarska omaka, kajmak, jogurova omaka

Ponedeljek: ostanki mesa z žara, krompir, korenje in čebula, pečeno v pečici, zelena solata

Včeraj: krompirjeva solata s kumarami in svinjski zrezki s čebulo (kuhala stara mama, tako da...

... danes, kar je ostalo od krompirjeve solate in zrezkov :), ker ponavadi skuha za štiri, midva sva pa dva.

Naslednje dni pa upam, da prideva končno spet na normalne tirnice in kuhava sama

SREDA:

Gosta bučno-korenčkova juhica; makaroni z mesno-zelenjavno omako; pražena jetrca, stročji fižol na putru z drobtinami; zelena solata:

Pozdravček!

Sezona stročjega fižola je v polnem razmahu tako, da se bo spet veselo kuhal fižol ... Danes zabeljen za ostale, jaz si bom privoščila mrzlega v solati. Jutri bo fižolna juha.

Danes proti večeru še dva velika pladnja jabolčnega štrudlja za malčke, ki imajo v našem kraju ta teden oratorij.

msegov

polnozrnati špageti z paradižnikovo omako in parmezanom

mali kuhar

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti