Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

danes:

kremna zelenjavna juha (bučke, krompir, paprika, paradižnik) in rižev čokoladni puding.

ostali 2 članici sta jedli pohano meso, pomfri in solato.

jutri pa stara mama dela sarme, se že veselim

NaturensGalleri

ponedeljek: njoki z golažem, jaz višnjev zavitek in kakav

torek: bobiči, palačinke

sreda: pizza, sladoled

jutri: juha, šparglji z jajci

lp

ledenka_

Včeraj:

Žrebičkov zrezek, blitva in frtajla (po moje)s šparglji. Ja vem, čisto preveč vsega, ampak se mi je malo utrgalo - beri lačni kot volkovi   

leandros

ČETRTEK:

Čevapčiči, prepraženi malancani in šampinjoni - posuti s česnom in peteršiljem, kajmak ter mlada čebula; zelena solata:

Pozdravček!

Prebranec s kranjsko kobaso, solata

Danes: zelenjavni zavitek iz baze, ocvrt piščanec in še zadnji regrat!

tanjaj

Naor, tole kar si napisala mi je znano: pred časom sem živel drugje in, ko sem se čez ene dve leti vrnil in obiskal " kamerate " mi je en povedal, " saj veš, ko si ti odšel smo tudi ribo nehali jest ".

No, pri meni se na današnjem in včerajšnjem kosilu vidi kakšn je pomen omake v kulinariki: praktički iste sestavine, le omaka je različna in tudi jed pride čisto različna.  Včeraj je bila riba brez preliva holandske omake, danes je ista riba brez omake remesco:

Za spremljavo: otroški pevski zbor ( muchas gracias )

ežoj

He, ežoj ponavlja sam za sabo, jaz pa za dragičko

lp

mzm

Pri nas pa

včeraj: rižota-riž, pira, proso- s popraženo zelenjavo, berivka z rukolo

danes: piščančji koščki v omaki, kodrani rezanci, zabeljeni šparglji, berivka

jutri prvi piknik na domači terasi: čevapčiči, ražnjiči, mlada čebula, solata, ajvar...

tabu

Včeraj špageti z paradižnikovo omako, zelena solata

Danes dunajski zrezki, pražen krompir, berivka

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti