Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

dragička, tvoje kosilo je bilo gotovo najlepše!

elaphus, pazi, kaj si želiš

piščanec s polnozrnatim rižem, popečen radič z balzamičnim kisom, dušen sladki janež

sdc15266_595

in še vedno pomaranče.

lp

mzm
oooj! Dragička ,čestitam!Velik crkjanja!(Mi pa še kar čakamo,očitno mu je fajn v trebuščku) KOSILO:Pohan piščanec,pražen krompir ,pečen krompir,makaronova solata,radič in zelena solata sladica:marelični biskvit,kavica (je blo treba mal več skuhat smo meli delavce v vinogradu, hvala bogu,da je konec k sem komaj še stala za štedilnikom) nejčica

Jaz bi pa z veseljem sedla za Vanjino pogrnjeno mizo!

naor

Verjeli ali ne, spet sem pohala, že drugič zapored po dveh letih.  

Sobota: Arancini, prosto po Iron Chef Symon-u (na žalost ni nobenih receptov, ampak za mojo zadnjo jed bi bila rada tam kot članica žirije): Rižota z italijanskimi klobasicami in gobicami. Ohlajeni se doda malo moke in jajce, naredijo se kuglice, ki imajo v sredini svežo mocarelo . Nato se panira, po možnosti v Panko drobtinah in poha v olju, v katerem so se en teden prej pekli krofi. Zdaj se mi je posvetilo,  zakaj je bilo tole taaakooo pregrešno dobro. Postreženo s toplo marinara omako z malo parmezana. Skleda motovilca. En teden posta.

Vanja

zmoke,

kako narediš tale radič, da ni pregrenek. Moj je že nekajkrat romal direktno v koš za smeti (zadnjič teden dni nazaj), ker res ni bil za jesti. Mogoče je pa sorta, ki jo dobim v naših trgovinah drugačna. Hmmmm- Help, pliiiiz.

Vanja

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Verjeli ali ne, spet sem pohala, že drugič zapored po dveh letih.  

Sobota: Arancini, prosto po Iron Chef Symon-u (na žalost ni nobenih receptov, ampak za mojo zadnjo jed bi bila rada tam kot članica žirije): Rižota z italijanskimi klobasicami in gobicami. Ohlajeni se doda malo moke in jajce, naredijo se kuglice, ki imajo v sredini svežo mocarelo . Nato se panira, po možnosti v Panko drobtinah in poha v olju, v katerem so se en teden prej pekli krofi. Zdaj se mi je posvetilo,  zakaj je bilo tole taaakooo pregrešno dobro. Postreženo s toplo marinara omako z malo parmezana. Skleda motovilca. En teden posta.

Vanja

Za arancine je na spletu receptov kolikor hočeš, en zelo dober je tudi na kulinariki.

http://www.kulinarika.net/recepti/4900/priloge/arancini

nola

Seveda je povsod polno teh receptov, nekaj tudi v mojih kuharskih knjigah, samo jedla še nisem nikoli takih, ki bi bili polnjeni samo s koščkom sira in da bi bilo tisto, s čimer (ali je s čemer) so po navadi polnjeni, v sami rižoti. Da ni nobenih receptov sem mislila predvsem za tisto, kar kuhajo na oddaji.

Vanja

Včeraj mamin odličen prebranac, danes pa cvetačno-brokolijeva juhica in jajčna prosena kaša z grahom.

majacebelica
Pri nas danes: goveja juha z rezanci in gobova z lisičkami in jurčki, pražen krompir, dunajski zrezki, od včeraj fižolova solata z redkvijo in mešana - zeljna, zelena in motovilec. Danes mora biti pravo nedeljsko kosilo, ker se bo med tednom malo kuhalo...
Brokolijeva kremna juha, piščančji trakci v omaki iz šampinjonov, bučk in smetane, Wasserspätzle in baklava. KristinaG

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti