dragička, tvoje kosilo je bilo gotovo najlepše! ![]()
![]()
elaphus, pazi, kaj si želiš ![]()
![]()
piščanec s polnozrnatim rižem, popečen radič z balzamičnim kisom, dušen sladki janež

in še vedno pomaranče.
lp
mzmdragička, tvoje kosilo je bilo gotovo najlepše! ![]()
![]()
elaphus, pazi, kaj si želiš ![]()
![]()
piščanec s polnozrnatim rižem, popečen radič z balzamičnim kisom, dušen sladki janež

in še vedno pomaranče.
lp
mzmJaz bi pa z veseljem sedla za Vanjino pogrnjeno mizo!![]()
![]()
![]()
naor
Verjeli ali ne, spet sem pohala, že drugič zapored po dveh letih.
Sobota: Arancini, prosto po Iron Chef Symon-u (na žalost ni nobenih receptov, ampak za mojo zadnjo jed bi bila rada tam kot članica žirije): Rižota z italijanskimi klobasicami in gobicami. Ohlajeni se doda malo moke in jajce, naredijo se kuglice, ki imajo v sredini svežo mocarelo
. Nato se panira, po možnosti v Panko drobtinah in poha v olju, v katerem so se en teden prej pekli krofi. Zdaj se mi je posvetilo,
zakaj je bilo tole taaakooo pregrešno dobro. Postreženo s toplo marinara omako z malo parmezana. Skleda motovilca. En teden posta. ![]()
![]()
![]()
zmoke,
kako narediš tale radič, da ni pregrenek. Moj je že nekajkrat romal direktno v koš za smeti (zadnjič teden dni nazaj), ker res ni bil za jesti. Mogoče je pa sorta, ki jo dobim v naših trgovinah drugačna. Hmmmm- ![]()
![]()
![]()
Help, pliiiiz. ![]()
![]()
![]()
![]()
| Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Verjeli ali ne, spet sem pohala, že drugič zapored po dveh letih. Sobota: Arancini, prosto po Iron Chef Symon-u (na žalost ni nobenih receptov, ampak za mojo zadnjo jed bi bila rada tam kot članica žirije): Rižota z italijanskimi klobasicami in gobicami. Ohlajeni se doda malo moke in jajce, naredijo se kuglice, ki imajo v sredini svežo mocarelo
|
Za arancine je na spletu receptov kolikor hočeš, en zelo dober je tudi na kulinariki.
nolaSeveda je povsod polno teh receptov, nekaj tudi v mojih kuharskih knjigah, samo jedla še nisem nikoli takih, ki bi bili polnjeni samo s koščkom sira in da bi bilo tisto, s čimer (ali je s čemer) so po navadi polnjeni, v sami rižoti. Da ni nobenih receptov sem mislila predvsem za tisto, kar kuhajo na oddaji. ![]()
Včeraj mamin odličen prebranac, danes pa cvetačno-brokolijeva juhica in jajčna prosena kaša z grahom.
majacebelica
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki v curry omaki z ohrovtom

Srbski pasulj