Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Hvala za odgovore. Jo poiščem.

Lep večer.

irena66
Naša današnja sladica marec

Včeraj: Riž po mehiško: Dodala "taco" začimbe, sicer svojo mešanico, črn fižol, koruzo, bel in divji riž, svežo papriko in belo piščančje meso, narezano na majhne koščke. Prepraženi a še vedno hrustljavi zukiniji namesto solate. Corona crez limete. Celo desert je bil: Mini krofki, odmrznjeni.

Vanja

Danes je bila romantična večerja ob svečah:

mlad, pečen krompir s peteršiljem, dušen por, skleda motovilca, pomaranče

( dve uri v električnem mrku, še dobro, da je štedilnik na plin)

Kohica, lahko ti povem približen recept, saj nikoli ne tehtam: na olivnem olju dušena mlada špinača (ali kuhana), na drobno sesekljana, polnozrnata moka in topla voda, muškatni orešček, vse to dobro pregnetem, podobno, kot za rezance, počiva naj eno uro, naredim svaljke, približno 1cm premera, narežem, vsak košček s palcem povaljam, da nastane jamica, skoraj tunel (uf, kako je težko razložiti) in skuham v slanem kropu. Lahko uporabiš takoj, ali pa shraniš, prelito z oljem. Dobro je samo ali v poljubni omaki.

lp

mzm
Miška , meni so tudi takoj padli v oči ti tvoji njoki ali kako se jim že reče ? Verjetno dodaš še kakšno jajce , pa si pozabila napisat ? Sicer ti pa čestitam za vse tvoje slikice , krasne so . Kuhaš pa tudi zelo pestra in zanimiva kosila , tako , da sem si že večkrat sposodila kako idejo za kosilo pri tebi . Lp manca51

Me veseli, manca51  Ne, jajca nisem pozabila, zelo redko ga uporabljam pri domačih testeninah, razen ob "prazničnih" dneh

lp

mzm
mzm, kapo dol! Njoki in artičoke zgledajo super! Katero polnozrnato moko uporabiš? Saša
Je lahko tudi zmrznjena špinača(potem odtajana seveda),kajpa jajca ni? kohica
Petek: zelenjavna juha, jabolčni štrudelj Sobota: golaž, polenta, solata Nedelja: goveja juha z zvezdicami, puranji zvitki, skutini cmoki, solata NadineB

Danes bo na jedilniku zelenjavna mineštrca in sojini polpeti.

majacebelica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

malo za hecmišzmoke
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti