Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Novoletna večerja pri nas so bili obloženi kruhki za predjed, glavna jed pa polnjena svinjska ribica z kozjim sirom, zelenimi šparglji in tartufato. Zraven pečen krompir in omaka iz tartufate z dodatkom gob in smetane, motovilec v solati. Za posladek pa domača zacher torta. Včeraj za začetek goveja juha z rezanci. Čez čas, ko smo se vrnili iz potepanja po sončku pečeni telečji kotleti, pražen krompir in zelena solata z zeljno solato in paradižnikom. Danes: goveja juha, mesna omaka z makaroni, kuhan brokoli in mešana solata. Čeprav sem v četrtek naredila sarme nam niso preveč dišale in bodo enkrat v tem tednu, ko ne bo preveč časa za kuhanje.
Sobota: pečena orada, riž z zelenjavo, mešana solata za večerjo šmoren in kompot Nedelja: njoki od ricotte, koromač s paradižnikom, pečen piščanec, mešana solata breskva

Breskva, a to ti nas mal ( en, bolj vulgaren, bi rekel zajebavaš, še dobro da jaz ne uporabljam takih besed )  hecaš, na sliki ni orada, na sliki je brancin ( ali morda cipl )

img_8031_595Ne, ne, ni sarma za danes za kosilo. Sarmo sem delal za prihodnji teden, ko bom zmagoval v delu, pa mogel sem sestavine porabit " da se ne baci ", itak je zmrzovalnik poln, po moji psihologiji, za silvestra sem nakupil živil za dvajset ljudi, poje se bolj mal, saj veste povdarek je na plesu ( na mizi ), pa itak par žensk ( seveda une svobodnih nazorov ) ne poje velik, jaz pa tudi nisem zmaj.

img_8037_595Ne, nič nisem hodil mim vaškeg ribnika, tam danes ni nobenga. V naši vasi je navada, da se drugega januarja gre na bližnji hribček in od tam se občuduje dolina v kateri je naša vas. Jaz se držim parafraziranih dalmatincev, hvali hribe drži se doline, tako, da sem jaz občudoval dolino kar iz doline.

Torej, danes za kosilo ( saj ste itak sami pogruntali ): omega tri zmešano z beljakovinami, vitamini z vlakninami, ogljikovi hidrati, za posladek razredčen ( na 12 % ) etanol, lepo pobarvan.

ežoj

Sporočilo je spremenil(a) ežoj dne 02. 2011 14:23

Tisti "hribček" je visok prek 1200m, bi člouk reku....

lp

cervus

Pri nas poanta na...

picture_3954_595

in še nekaj ostankov...

Pozdravček!

Danes: Skodelica juhe je ostala od včeraj. Pečen polnjen paradižnik s špinačo in poširanim jajcem. Solata. Eni priviligirani imajo še kos ali dva štrudla (ostanek ). 

Vaše sarme so zadišale do mene.  Bo treba na delo, ampak ta teden verjetno ne.

Vanja
Včeraj: goveja juha z ribano kašo, špinačni tortelini za otroke; sarma, pire krompir Danes: goveji golaž , kruhovi cmoki, torta Jutri: zelenjavna juha, skutini štruklji, zelena solata, radič, kompot NENA58

Danes eno samo zdravje...

sdc12688_595

in še nekaj proti švohosti

sdc12682_595

lp

mzm

Danes pri nas pospravljanje ostankov. Sarma in pire krompir.

Mišzmoke kaj pa so to za ene kuglice? Posute s cimetom al čokolado? Zgledajo božansko! Tisto "zdravje" pa tudi

Vilma
riž s šampinjoni, govedina, brokoli&cvetača, solatka geesix

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti