Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Počasi se tempo stopnjuje, smo mnogi v mimohodu ali pa pri ostankih, ja !

Tudi mi v mimohodu na Drive-inu, do ćetrtka sem si zadala popedenat vsa darilca, tako da se lahko potem v maniri Malega princa prepustim pričakovanju srečanj in praznikov.. so mi všeč take sofisticirane predigre..da se nekaj stopnjuje in ne da pada ( dobr no, res imamo tiste plave tabletke)

In seveda lep pozdrav Ežoju, Eriki, Darji in vsem ostalim

V špajzi sta pri nas za rezervo vedno prepečenec in pašteta. zajtrk včasih prespimo, nočnih popadkov nikoli!

japaja

U, kakšna fotka, , čarobna, mufinčke mislim, pa ne da imam kaj proti domači klobasi

lp

mzm
Ponedeljek: zimska enolončnica Torek: pečen piščanec, njoki od ricotte, omaka iz gob in zelenjavo, zelena solata breskva
Danes, široki rezanci s skuto, piščančji file s sirom in motovilec arima

Pečene ribe in solata iz kumaric in paradižnika.

Jannaa

goveja juha z zvezdicami, široki rezanci z bolonjsko omako, zelena solata.... punč tortica v Poh. kavarni

Petya
Danes za zajtrk: kivi, kaki, in vaniljijev jogurt, kosilo: goveja juhica, z rženimi knedelčki, popoldanska malica: zelena paprika, korenček,zelena, večerja: 2 pomaranči Jutri za zajtrk: kosmiči z kivijem, za kosilo:piščančja obara, palačinke, večerja: solata malo lahke hrane pred prazniki, in okrepitev imunskega sistema marec
Za zajtrk kaki in kivi (posnemam marec..., kosilo pa bo v kitajski restavraciji, ker ima danes moja hči rojstni dan. Alli pa tudi ne, saj me je poklicala moja mami, da pripravlja filano puranjo rulado za mojo hči. Zdaj pa dilema - sprememba planov ali pa jo zamrznit za drugič???? Sinček pa za zajtrk nutelo žemljo, kakav, za kosilo pa juho, krompir in piščančji file. Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 22.dec 2010 10:55

@Pokora: za eno osebo potrebuješ eno lepo jabolko, čebulo, nekaj piva, sladkorja in bačzamičnega kisa. Zase sem v kozici najprej segrela malo margarine in jabolko, narezano na krhlje podušila do mehkega, cca 10 min. Preden sem jih odstavila sem jih še posolila, popoprala in dodala nekaj timijana. Nato sem v isti kozici nekje 10-15 min počasi karamelizirala polovico velike čebule, da je lepo porjavela. Takrat sem ji dodala jabolka, zalila s cca pol dcl piva, dodala pol žličke rjavega sladkorja, žlico balzamičnega kisa in pokuhala še toliko, da se je vse skupaj zagostilo, cca 5 min. Postregla s krompirjem in hrenovko. Njami

Sem se pa danes potrudila in prvič skuhala prežganko in žgance.

p1030401

palalačinka*

Včeraj: "Reciklirano" piščančje belo meso: piščančji satay, nekaj kuskusa in solata. za ene, za druge

Danes spet recikliramo: Goveji fajitas, sveža paprika in čebula na tortilli, salsa in avokado. Skleda solate. Kakšno ali za ene, za druge

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecNikita2
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti