Men se zdi, da je Naor že doma. Ne vem, če kaj preveč gojijo jagode na tistih Havajih ![]()
Danes: "lazanja" iz sirovih raviolov, Solata iz zelja, korenčka in jicame (ta je ostala od včeraj), jagode od včeraj.
Men se zdi, da je Naor že doma. Ne vem, če kaj preveč gojijo jagode na tistih Havajih ![]()
Danes: "lazanja" iz sirovih raviolov, Solata iz zelja, korenčka in jicame (ta je ostala od včeraj), jagode od včeraj.
PONEDELJEK:
Ajdovi štruklji s skuto, puranji zrezek s šampinjoni, berivka:

Pozdravček!
Naor,
Kot bi delala lazanjo s skuto. Imam še malo bologneze omake v skrinji.
Jicama je rastlina, ki spada med fižolovke, užiten je samo gomolj, ostali deli so po podatkih ki sem jih našla na internetu, strupeni.
Gomolj se najpogosteje je surov, in ima teksturo kot kakšna zelo hrustljava hruška, je rahlo sladka (dosti manj kot jabolka), ima priokus zelenjave in precej balastnih snovi. Mehikanci jedo narezano na palčke kot pomfri ali kocke, pokapljano z limetinim sokom in začinjeno s čilijem. Odkrila sem jo na žalost šele nedavno, ko je nekdo pripravljal po TVju. Od zdaj naprej bo redno v moji košarici s sadjem in jo bom grickala kot jabolko.
Solata včeraj je bila božanska, enkrat bom pa iz tega naredila še kakšen gazpacho.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jicama
Vanja
Evo naor, sam za tebe, jedilnica za lepo vreme, slikano včeraj, ko sem pripravljal za piknik ( ostali ne gledat ):

Nerodno je le to, da je daleč od kuhinje, celih pet korakov, morda tudi šest.![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna pita s kokosom

Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako