Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

SREČNO!

Danes: sarma, pire krinolina
Po tradiciji - ne vem od kod izvira, a se je pri nas držimo, mora na 1.januar biti na mizi svinina za srečo, leča za denar, pomaranče za zdravje in granatno jabolko za ljubezen. Iz tega potem vsako leto skombiniram nekaj drugega. Letos bomo imeli: pivno juho, svinjski file po prekmursko z lečinim pirejem in radičem, za na vrh pa pomarančne rezine z granatnim jabolkom in smetano. Upam da bo moj kletar našel kaj dobrega za zraven. Lisa
Tudi pri nas so sarme in krompir v kosih (še boljše kot včeraj) pa kakšen košček čokoladne potice, pa kozarček vinčka (sedaj mi je dobro jagodno vino). buča
Zelo zanimivo , a za pivno juho še nisem slišala . Ja, drugi kraji , drugi običaji ! Kako skuhaš to juho in kakšen je file po prekmursko ? Lp ,Manca 51 manca51
Za pivno juho na maslu popražiš malo čebule, relativno precej česna, zaliješ z nekaj temnega piva, govejo juho, povreš in dodaš še sladko smetano. O količinah ne govorim, ker smo česnoljubci in tega rabimo veliko, pri pivu se je pa treba zavedati, da doda nekaj grenkobe. Torej - če ti je to všeč, doliješ cel kozarček, sicer pa po malo. Za ribico po prekmursko pa popražiš čebulo in zrezana piščančja jetra, šampinjone, dodaš pest kuhanega fižola, začiniš, dodaš jajce. V ribico narediš luknjo in s tem nadevaš in spečeš. Bilo je dobro. Lisa
Segedin,krompir v kosih. Lep sončen dan,ki naj bo vsak dan nasmejan! Vanilija76
Ta pivna juha je precej bistra,saj jo gosti zgolj čebula in malo več česna.A jo s čim zakuhate ? Manca 51 manca51
Danes: goveja juha z rezanci, goveji golaž, kruhovimi cmoki, zelena solata, motovilec, češnjeva pita Jutri: zelenjavna juha, domači skutini štruklji, zelena solata z motovilcem, domači piškoti NENA58
Manca, upoštevaj še dodatek sladke smetane. Ta je v bistvu precej učinkovito gostilo že v manjših količinah. V juho sama ne dajem zakuhe, a kakšen ocvrt grah ali popečene krušne kocke bi bile zelo v redu. Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti