Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vanja, jaz uživam z vsemi čutili že, ko berem tvoj tedenski meni. In kakšnega ti tudi " ukradem", čeprav ne vem, kje bi pri nas dobila zelenino sol?

naor

PETEK:

Vratovina prepečena na teflonu, karfiola s česnom, "sosedov" kruh:

picture_3970_595

Pozdravček!

Včeraj; zame ajmoht s puranjimi perutkami in veliko zelene, korenja in graha, za ostale pica a la "počistimo hladilnik" Danes: pici-ji (neke toskanske testenine) s paradižnikovo-zelenjavno omako, za sladico pa mačje oči (posledica čiščenja hladilnika) Ninja24
jota z repo, sveže žemlje beva

Ninja24 je napisal/a:

Danes: pici-ji (neke toskanske testenine)...

Ninja24

Jih delaš sama?

lp

mzm

Čufti in pire za posladek pa puding s smetano.

Jannaa
Za moje: fižolova juha in palačinke, jaz kokošja-goveja juha za cajtanje

Sem mislil soseda fehtat za kruh, pa sem ga raje kupil. Mačke pa tudi imajo oči ( niso v hladilniku )

Danes, špecialiteta naše vasi, niti ne vem kako bi se temu pravilno reklo:

img_8071_595Pri nam temu rečemo: churrasco con chucrut sin mango con cebolla carmelizado y vino tinto. Neki se govori o zaščiti avtohtone jedi, pa ne vem če je res.

ežoj

Ežoj, ti si faca

MM

galja je napisal/a:
Elaphus, meni so všeč tile krompirjevi hrustavčki, boš izdala recept? (pripravo, mislim)!

Hvala! Galja

Hm, Galja, ne vem, kako boš zadovoljna z odgovorom: greš do prvega Hoferja, kupiš vrečko teh ocvrtkov (so v zamrzovalniku), prideš domov, daš jih na peki papir v razgreto pečico (200 stopinj) in pečeš kake 20 minut. Evo, to je to .

Ni pa nikjer napisano, da zaradi take priprave niso dobri. In če se pripravljajo še s takim žarom in ljubeznijo, kot je to naš kuhar naredil v sredo, so še posebej dobri

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Ognjič
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti