Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes smo imeli "freško" zelje s petršiljem, dušene goveje zrezke, pire krompir, za sladico pa preproste rezine (biskvit, ki nikoli ne pade dol - iz baze, samo prerezan in namazan z domačo marmelado (jabolka in aronija) ter kislo smetano).

Jutri: rižota s piščancem in bučkami, zelena solata, puding. Skuham še kompot iz sezonskega sadja.

Sreda: goveja juha, slivovi cmoki (oboje iz skrinje, služba do 18h), kompot.

Četrtek: pizza po izboru otrok.

Petek: pečeni pangini fileji, dalmatinska blitva s krompirjem v kosih, sladoled.

Sobota: bograč, domač kruh, za sladico pa še zbiram ideje. Nas bo več.  

Nedelja: mamino nedeljsko kosilo.

mamka

Sporočilo je spremenil(a) mamka dne 07. 2009 21:22
PONEDELJEK :goveja juha od včeraj,govedina iz juhe,pražen krompir,vinska omaka,sladica od včeraj kokosove rezine ekorenci
Pon: Pica z dvema nadevoma, sadje Tor: Mladi fižol v omaki, svež kruh, kumarice v solati Sre: Pečeni ribji fileji, pečen krompir z zelenjavo, puding Čet: Telečja pečenka v omaki, kruhovi cmoki, zelena solata Pet: Rižota z morskimi sadeži, jabolčna čežana s smetano
ponedeljek: piščančja juha z rezanci,pire krompir,meso od nedelje,radič v soalti torek: kuhan krompir,ocvrti lignji,dušena blitva,radič v solati ninkica
Danes: peperonata in popečena zeliščna polenta, ocvrto jajce, paradižnik na solato kruhy
Dragička, te lahko prosim, da mi poveš, kako narediš sarmo v blitvinih listih. Do nadevanja in zavijanja mi je jasno, zanima pa me, kako jo potem kuhaš- narediš omako? fresh

TOREK:

Telečja obara:

Pozdravček!

Fresh, na malo maščobe sem na hitro prepražim malo žličko moke, dodala špric pomi-kocke in podlila z juho. S tem sem prelila čez sarmice, ki sem jih dala v pečico. Od začetka je bilo pokrito s folijo, zadnjih 20 minut sem odkrila. Približno eno uro.

Pozdravček!

Najlepša hvala! Bom naredila v kratkem! fresh
TOREK:boranja,domači kruh,jabolčni zavitek ekorenci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti