Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem
No, kot pravi Rimljanka, zaradi strokovne korektnosti, je treba pokomentirati tudi naslednji dve trditvi od čokobanance in ernikamoje (čeprav verjamem, da sta bili dani dobronamerno):
1. alergija na laktozo ne obstaja; obstajata le alergija za mlečne beljakovine in intoleranca za laktozo, ki je res posledica neprebavljanja laktoze. Pri otrocih je intoleranca za laktozo ekstremno redka, alergija za mlečne beljakovine pa bistveno bolj pogosta.
2. kolikor je meni znano, je hranjenje dojenčkov izključno s kravjim mlekom nezaželeno zaradi drugačnega razmerja hranil kot v materinem mleku ("je premočno"). Kakšen požirek mleka ali žlica jogurta pa ni prepovedana, razen seveda pri alergikih.
3. 90% alergikov za mleko je alergičnih enako na kravje kot na kozje mleko (in tudi vsa ostala); ponavadi predvsem na beljakovino kazein, alergija na laktoglobulin pa je bolj redka.
4. O varnosti gensko predelane hrane se lahko prepričujemo kje drugje; vsekakor še nisem slišala za kak dokaz, da je "kriva" za alergije. Osebno se mi zdi bistveno manjši problem kot pa vse druge dovoljene in nedovoljene stvari, ki se dogajajo pri intenzivni reji živali (se strinjam z asket in predvsem s cilo; pri tem velikih "bio"kmetov prav nič ne izvzemam!). Ko bi le mi vsi imeli kako lojzellino kravico v soseščini...
Pa vseeno lep dan vsem ![]()
Sem napisala pol strani, pa sem si po nerodnosti izbrisala, namesto da bi poslala :(.
Zato na kratko:
- kravje mleko vsebuje premalo železa za otroka, kateremu je glavni vir železa mleko
- prezgodnji stik z beljakovinami kravjega mleka veča verjetnost alergij, zato do 6. meseca niso primerni niti mlečni izdelki, niti mleko
- če gre za alergijo, se ne sme uživati niti mlečnih izdelkov- ne otrok, ne doječa mati
- jogurt je ok, ker se ga da ZRAVEN materinega mleka, mleko pa ni ok, ker bi ZAMENJALO ustrezno mleko in bi lahko to vodilo v anemijo
čoko| ernikamoja je napisal/a: |
| ... Vse je mogoče, samo ne uklanjajte se pravilom, ki iz nas delajo bolnike. ernikamoja |
Z nasvetom se sicer strinjam, samo upoštevati se ga da tudi drugače: ne uklanjajte se grozečim "znanstvenim" dognanjem, ki nam priskutijo vso običajno prehrano, saj tudi to dela iz nas (duševne? socialne?) bolnike.
Pač vsakemu po svoje in po zdravi pameti. ![]()
Navsezadnje pa je kljub "zastrupljeni" prehrani in okolju naša življenska doba krepko daljša kot prejšnje stoletje, pa tudi otroška smrtnost je neprimerljivo manjša.
NasjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem