Skutna pita
Moj življenjska filozofija je: Najsrečnejši ljudje nimajo nujno vsega v izobilju; oni samo izrabijo najboljše od vsega, kar jih doleti.
V tem paketu so tudi solze, ki smo jih pretočili, da smo lahko bili srečni, pa še kaj drugega. Kot sem že omenila v svojem prejšnjem oglašanju na tem forumu: vsaka odločitev ima dobre in slabe posledice, na nas pa je, da ocenimo, katere bomo lažje prenesli in se temu primerno odločamo. Je pač tako, da je vedno nekaj odvečne prtljage v tem našem življenju, kakršnokoli že je.
So pa trganja vezi med otroci in starši hudo zapletena zadeva. Tudi pri nas doma je bilo slišati, od tasta in tašče, češ vse, kar sva ustavrila, sva delala za vas. Pa jima je svakinja hitro zaprla usta z besedami, da sta delala zase, saj navsezadnje vse to tudi uživata, njiju, otrok, nista nič spraševala, kaj bi in kaj ne bi. Dodala je tudi, da onadva z možem delata predvsem zase, da pa drži, da bosta otroka od tega kar nekaj imela.
Kakorkoli obračamo zadeve, odnosi so vedno dvotirna zadeva.
Mi tu lahko samo malce nakladamo o svojih izkušnjah in o drugih ugibamo, za vsak pameten nasvet pa je nujno poznavanje obeh plati zgodbe. Predvsem pa se je treba pogovarjati in znati poslušati.
In ker Vendy tako stimulativno deluje, sem pomislila na najinega skupnega arabskega pesnika , ki je zapisal: Ker ne veš, kaj preži nate jutri, se potrudi, da boš srečen nocoj; vzemi majoliko vina, sedi v lunin svit in uživaj, misleč, da te bo luna jutri morda iskala zaman.
Malo me zanese včasih, ampak ko pa dobre misli kar kipijo od življenjskih naukov. mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Skutna pita

Moj domači kruh