Peč za žganje gline

Večino kalilnih peči, ki sem videl, so bile pravzaprav laboratorijske peči za splošno rabo. Eno tako peč imam jaz: proizvodnja - Instrumentaria Zagreb, max. temperatura: 1200o C, moč: 4 KW ( enofazno ), kupljena pred cca 25 let v sanolaborju.To se pravi za večino keramičarskih opravil bi bila dobra, razen za neketere " emaile ", ki rabijo ( se mi zdi ) cca 1300 oC. Mojo sem jaz segrel do 1100oC, več nisem rabil.  

Glede inštalacuje: moja je priključena na 16 A varovalko in dela brez problema ( seveda, ko je vključena si ne bi bilo pametno vključit še kaj, na isto varovalko, npr. likalnik, pralni stroj.......  )

proxima,

pregledal vse meni dostopne slovarje, nikjer ne najdem: ccvvvrrrkk, tako, da ti glede tega ne morem odgovorit ( moja verjetno tega ne naredi, ker če bi, bi vrjetno to pogruntal, pa karkoli to bilo ).

emily,

poglej ZS 

ežoj
Peči za žganje delajo tudi v Zlatarni Celje. Max temp. je mislim 1200°C. Cena take z zamikom časa je cca 2000 €, druge pa so cenejše. Mi smo ravno prejšni mesec iz laboratorija prodali eno staro za 10€.
Na peči se prav malo spoznam,tako, da so mi vaše informacije zelo dobrodošle. Bi pa takoj kupila kako cenejšo varjanto na plin. ham-njam
Firma Pika v Ljubljani prodaja nove in rabljene, pa še vse ostalo za ustvarjanje... bodi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti