Korzika

DanaS  

član od: 23.2.2003

sporočila: 391

tema odprta - 14. jul 2007 13:13 | ogledi: 2.351 | odgovori: 4

Ravnokar berem en zelo lep članek o tem otoku in me je čisto očarala.

Zanima pa me, če ima kdo kakšne recepte za njihovo kuhinjo. Prebrala sem sicer, da veliko kuhajo s kostanjem, ampak ne vem, če bi ga sedaj dobila (razen tistega kuhanega, ki se lahko kupi, ne vem pa, kakšen je okus in če je za to primeren).

Torej, če ima kdo recepte za njihovo kuhinjo, bom zelo vesela, če jih pošlje.

lp

Dana

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

16. jul 2007 14:01

Korziko sem prepotovala po dolgem in počez. Sprobali smo kussus, različne velikosti, z dodatkom surove ali kuhane zelenjave, kot prilogo ali pripravljeno kot sladico z dodanim medom, rozinami, oreški....

Paradižnikovo solato s tuno, belo čebulo in olivami, polnjene kruhke s feta sirom, meso, mesnine, razni namazi divjega  ( tam so še vedno preveč naseljeni) .....

No, to niso ravno recepti, le  podoživljanje nepozabnih trenutkov, nepopisnih lepot, ter gostroljubnosti otočanov.

kobra 1

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1569

3. avg 2007 12:40

Tole temo bom privlekla na vrh. Ali ima še kdo kakšen recept? Povezave, ki jih je navedla alex5kids so zelo zanimive, a kaj ko ne znam francosko. Ali obstaja še kakšna angleška stran z recepti?

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti