Spoštovana
Razumem vašo zaskrbljenost. Od nas se virusi ne pošiljajo. Kako naj se pošljejo od nas, vaši emaili so shranjeni v bazi, ki je na strežniku Vizija v Celju, dostop do baze pa je trikratno zaščiten. Strežnik se ves čas preverja s programi za pregledovanje virusov, do njega je zelo težko dostopiti, saj skrbi le za spletne strani.
Kar sem zadnjič napisal, ni pomenilo, da MI pošiljamo viruse na vaše naslove, ampak da se virusi širijo okrog in na to nimamo vpliva.
Vsak dan na poštne predale "prileti" na milijone virusov od vsepovsod. Njihova pota so čudna, nekateri uporabniki interneta (ne le KulSlo, ampak internet storitev), jih dobijo, eni od tam, drugi od drugod, vsi pa jih dobijo od OKUŽENIH računalnikov. Virusi so zelo zapleteni te dni, tako da je skoraj nemogoče ugotoviti, od kod so prišli.
Iz Kulinarične Slovenije zagotovo ne, saj smo SPLETNA STRAN, samo to in nič več. Naše strani NE MOREJO posredovati virusov med uporabniki, ali od nas kuporabnikom, ker tehnologija speltnih strani ne deluje na takšen način. Vaš brskalnik odpre naše spletne strani, to je vse. Ampak na spletnih straneh KulSlo ni priponk in ničesar, kar bi lahko vsebovalo virus. Vse kar je na spletnih straneh si lahko ogledate tako, da v brskalniku izberete opcijo "view source". Poleg tega so še deli ASP kode, ki vam postreže z novimi dinamičnimi podatki, ki skrbijo za to, da se denimo na portalu vedno odpre zadnjih pet receptov.
Ponavljam še enkrat: NA SPLETNI STRANI KULSLO SE NE MORETE OKUŽITI Z VIRUSOM. Razumem pa vašo zaskrbljenost in borbo proti tej nevarnosti. S tem, da se odjavite iz naše strani, se ne bo število virusov v vaš predalnik zmanjšalo niti za eno samo pošiljko na dan.
Z virusi se trenutno lahko borite le na naslednje načine:
1. Z redno uporabo virus checkerjev
2. Z neodpiranjem nobene sumljive pošte, oz. le z opdiranjem pošte, kjer je jasno napisano, da je priponka res namenjna vam
3. Z iskanjem alternativnih brskalnikov in pošnih odjemalcev, ki virusom ne ponujajo takšne priložnosti za širjenje (namesto Internet Explorerja si naložite Opero, namesto Outlooka pa Eudoro, The Bat, Becky ali kakšen drug poštni odjemalec). Zelo veliko lahko naredite za zaščito tako, da uporabljate čim manj Microsoftovih izdelkov za delo z Internetom, saj sta Internet Explorer in Outlook zelo podvržena invazijam virusov.
Odjavljanje iz spletnih strani, kot je Kulinarična Slovenija ne bo prineslo željene rešitve, ker Kulinarična Slovenija in večina drugih solidnih spletnih strani nima veze z invazijami virusov.
Jaz vas lahko iz baze fizično izbrišem in tudi vsakogar, ki to želi. Žal mi pa je, da zaradi posameznikov, ki v glavi niso "gladki" in pišejo nevarne viruse in kar je morda še huje, zaradi velikih korporacij, ki njihovo razmnoževanje podpirajo s tem, da ne naredijo dosti za zaščito, od vas pa jemljejo denar, uspešne strani, kot je naša, izgubljajo člane zaradi razlogov, ki sem jih naštel.
Kdor želi biti izbrisan iz baze, naj to sporoči in ga lastnoročno izbrišem. Če se boste počutili bolje, je tudi nekaj. Vendar bi bilo bolje, da se v roke vzame zdrava pamet in logika ter razmisli o vsem, kar sem napisal.
Lep pozdrav

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije