ŽIVIO!
ODHAJAM NA POČITNICE NA OTOK KRF . LEPO PROSIM ZA KAKRŠNOKOLI INFORMACIJO. POTUJEMO Z LADJO KOT PALUBNI POTNIKI
HVALA
JULIKA
ŽIVIO!
ODHAJAM NA POČITNICE NA OTOK KRF . LEPO PROSIM ZA KAKRŠNOKOLI INFORMACIJO. POTUJEMO Z LADJO KOT PALUBNI POTNIKI
HVALA
JULIKA
Aja, pa še nekaj, če gresete z našo agencijo, ne hoditi z njimi na izlete po otoku, ampak pojdite s kako lokalno - jih je kot peška, naši cene pošteno nabijejo.
Zame najlepši kraj je bila vasica Kassiopi, kamnita plaža... Pa na kako križarjenje se vam tudi splača iti, Albanija je bila tako tako. Pleokastritsa je tudi super. S pečinami, blizu je tudi en samostan, vreden obiska, Theotokos. Tam morajo tudi moški obleči krila, če so v kratkih hlačah.
Če te še kaj zanima, samo reci. Sem preživela tam 14 dni z Lonely Planetovim vodičem v roki.
Poleg komarjev znajo biti nadležni tudi domačini, bili sva tam skupaj s sestro. Se mi je že prvi dan prilepil na senco bratranec lastnika apartmajev, in me reševal iz vode, vabil na piknike. In podobne kozlarije.
Aha, pa ne pozabi na čepke za ušesa, če boš v kakem bolj sumljivem okolišu, kot so npr. Sidari, Gouvia in Benitses.
Loni Makaroni
Točno 11 let je minilo odkar sva z možem bila na Krfu, prvič sama, ker so naši ptički takrat že začeli leteti iz gnezda.
Iz Tivolija smo šli do Trsta z avtobusom, od tam pa z ladjo. Za naju je to bilo doživetje, vozili smo se od 20. ure zvečer... celo noč, celi dan, naslednjo noč okrog 2. ure po polnoči smo prišli na Krf. Od tam so nas z avtobusom odpeljali do Gouvie v družinski hotel z bazenom.
Na ladji sva imela sedeže (kao letalske) v veliki dvorani, ampak smo bili enkrat tam drugič spet drugje. Zalegla sva pa kjerkoli - tudi na klopci na palubi ali pod kakšnimi stopnicami.
Seveda, muskitosti (komarji) so bili orjaški, kot čebele.... ha-ha-ha. Naslednji dan smo naredili alarm po lekarnah. Kupila sva tisto za v vtičnico in še sprej. Od takrat so bile noči o.k. ![]()
Najela sva skuter in z njim prevozila zgornji del otoka počes in po dolgem. Družba je bila enkratna. Edino... po dveh dneh nam je dojadil zajtrk - kruh, namaz, dve rezini salame, kuhan jajc....
Zato sem si pa dala duška z lubenicami. Da ne omenjam grške večeri - bilo je nepozabno.
Za na pot je dobro vzeti v skrinjico veliko tekočine, sadja, nekaj sendvičev. Čeprav sva kosilo šla pojest v restavracijo na ladji.
Nazaj sva potovala z letalom, pred tem sva si pa ogledovala pristajalno stezo, ker je menda pristajalno-vzletna steza na Krfu najkrajša steza
Pozdravček!
Še to sem pozabila... na ladji zgodaj zjutraj, ko sva šla na kavo... sva prosila za turško kavico, kako nas je čukovo in bukovo gledal natakar - turško kavo
na grški ladji.
Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 22. jun 2007 11:23:51
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gravče Tavče ali Prebranac

Skutna pita