ŽIVIO!
ODHAJAM NA POČITNICE NA OTOK KRF . LEPO PROSIM ZA KAKRŠNOKOLI INFORMACIJO. POTUJEMO Z LADJO KOT PALUBNI POTNIKI
HVALA
JULIKA
ŽIVIO!
ODHAJAM NA POČITNICE NA OTOK KRF . LEPO PROSIM ZA KAKRŠNOKOLI INFORMACIJO. POTUJEMO Z LADJO KOT PALUBNI POTNIKI
HVALA
JULIKA
20. jun 2007 23:15
sam izogibajte se kakih večjih krajev, kamor bodo na maturantske izlete peljale dijake večje agencije (npr. mondial, jupiter), ne vem točno v katerih mestih je to (najbolje, da si ogledate na straneh od omenjenih agencij), ampak tam mora bit resnično grozno --> 1000 pijanih in zadetih mulcev na kupu. lp, sanja.
21. jun 2007 5:01
Ja, tudi naš gre na Krf z ladjo. Na maturantca seveda. Kyara
21. jun 2007 8:13
Jaz sem šla na maturantski izlet na Krf, z ladjo. Na ladji ni večje panike, saj prespiš samo 1x. Nekam se boste že dali, mi smo spali pod enimi stopnicami, imajo pa na ladji tudi neko večjo dvorano, kjer so sedeži kot v avtobusu in mi smo lahko tam spali (šli smo z ladjo Anek Lines). Na Krfu (bili smo v Benitsesu) smo najeli skuterje za več dni, kar je bilo poceni in smo se veliko vozili okrog. Če bi rada mirnejše počitnice, ti tudi jaz priporočam, da se izogibaš teh "maturantskih" krajev, ker to se nič ne spi :) Drugače je pa ok, samo mene Krf ni ravno prepričal, se mi je zdelo, kot da sem v v Izoli na primer, nič zelo "grškega" ni... Scorpy
21. jun 2007 16:53
Otok ubijalskih komarjev, priporočam kako zadevo za v vtičnico, pa še Autan in seveda hladilno mazilo. Ventilator bi bil tudi dobra stvar, verjetno ne grese v klimatizirane sobe, se ga da dol kupiti za majhne solde, pa ga na koncu kar tam pustiš. Loni Makaroni
21. jun 2007 17:02
Aja, pa še nekaj, če gresete z našo agencijo, ne hoditi z njimi na izlete po otoku, ampak pojdite s kako lokalno - jih je kot peška, naši cene pošteno nabijejo.
Zame najlepši kraj je bila vasica Kassiopi, kamnita plaža... Pa na kako križarjenje se vam tudi splača iti, Albanija je bila tako tako. Pleokastritsa je tudi super. S pečinami, blizu je tudi en samostan, vreden obiska, Theotokos. Tam morajo tudi moški obleči krila, če so v kratkih hlačah.
Če te še kaj zanima, samo reci. Sem preživela tam 14 dni z Lonely Planetovim vodičem v roki.
Poleg komarjev znajo biti nadležni tudi domačini, bili sva tam skupaj s sestro. Se mi je že prvi dan prilepil na senco bratranec lastnika apartmajev, in me reševal iz vode, vabil na piknike. In podobne kozlarije.
Aha, pa ne pozabi na čepke za ušesa, če boš v kakem bolj sumljivem okolišu, kot so npr. Sidari, Gouvia in Benitses.
Loni Makaroni
21. jun 2007 17:50
Midva sva šla tudi z ladjo na KRF kot palubna potnika, a nama je bilo premrzlo (1.maj 2005) in sva vzela kabino. Otok zelo lep, zelo zelen, voda kristalno čista, mesto Krf mene spominja na Benetke. Midva sva imela s sabo avto, tako da sva prevozila otok po dolgem in po čez. Živela sva v Aharavijo v manjšem privat hotelčku čisto na plaži, ljudje prijazni. Ja res, Paleokastrica je čudežna, pa Siddari ( imena verjetno niso prav napisana, sem jih žal že pozabila). Joj pa jogurt z medom za zajtrk... Prijetno potovanje vam želim!
22. jun 2007 9:59
HVALA VAM LEPA ZA KORISTNE NASVETE ,POTUJEVA Z SONČKOM IN RES BOVA NASTANJENA V KRAJU GOUVIA V MAJNŠEM DRUŽINSKEM HOTELU ZDI SE MI DA SERENA .KAKO PA KAJ HRANA IMAVA NAMREČ SAMO PRENOČIŠČE Z ZAJTRKOM KAM LAHKO GREVA ALI VESTE ZA KAKO PRIJETNO TAVERNO JULIKA POZDRAV julika
22. jun 2007 11:21
Točno 11 let je minilo odkar sva z možem bila na Krfu, prvič sama, ker so naši ptički takrat že začeli leteti iz gnezda.
Iz Tivolija smo šli do Trsta z avtobusom, od tam pa z ladjo. Za naju je to bilo doživetje, vozili smo se od 20. ure zvečer... celo noč, celi dan, naslednjo noč okrog 2. ure po polnoči smo prišli na Krf. Od tam so nas z avtobusom odpeljali do Gouvie v družinski hotel z bazenom.
Na ladji sva imela sedeže (kao letalske) v veliki dvorani, ampak smo bili enkrat tam drugič spet drugje. Zalegla sva pa kjerkoli - tudi na klopci na palubi ali pod kakšnimi stopnicami.
Seveda, muskitosti (komarji) so bili orjaški, kot čebele.... ha-ha-ha. Naslednji dan smo naredili alarm po lekarnah. Kupila sva tisto za v vtičnico in še sprej. Od takrat so bile noči o.k.
Najela sva skuter in z njim prevozila zgornji del otoka počes in po dolgem. Družba je bila enkratna. Edino... po dveh dneh nam je dojadil zajtrk - kruh, namaz, dve rezini salame, kuhan jajc.... Zato sem si pa dala duška z lubenicami. Da ne omenjam grške večeri - bilo je nepozabno.
Za na pot je dobro vzeti v skrinjico veliko tekočine, sadja, nekaj sendvičev. Čeprav sva kosilo šla pojest v restavracijo na ladji.
Nazaj sva potovala z letalom, pred tem sva si pa ogledovala pristajalno stezo, ker je menda pristajalno-vzletna steza na Krfu najkrajša steza
Pozdravček!
Še to sem pozabila... na ladji zgodaj zjutraj, ko sva šla na kavo... sva prosila za turško kavico, kako nas je čukovo in bukovo gledal natakar - turško kavo na grški ladji. Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 22. jun 2007 11:23:51
Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 22. jun 2007 11:26:21
22. jun 2007 11:40
.HVALA ko pridem nazaj poročam o mojih dogodivščinah upam na lep dopust julika julika
23. jun 2007 9:59
Se pridružujem Dragički, Gouvia, hotel z bazenom :) Midva sva šla v obe smeri z ladjo, pazi, da si najdeš kakšen dober kotiček na ladji za preživet noč, če nimaš avia sedežev, lahko spiš tudi notri na tepihu. Najbolje da en leti naprej in najde mesto, ker mi smo bili na žalost celo noč pod dimnikom, ker drugje ni bilo prostora ;( bili smo celi črni! Priporočam najem skuterja za več dni skupaj, ker je potem ceneje, otok je majhen in se ga da prevoziti. Morda od izletov vzemite le organizirano turo po otoku, ko si ogledate palačo od Sissy, potem samostan Paleokastritsa, glavno mesto, itd...s skuterjem pa res vsak dan na drugo plažo, ob branju kakšnega vodiča, ki si ga prej izposodi. Narava je lepa, opisoval jo je že lord Byron, res pa je, da to ni tipična Grčija, saj otok leži zelo severno. Pravijo, da bolj spominja na Srbijo... Glede hrane ne skrbi, veliko je tavernic v Gouviji, hrana pa okusna. Res pa je, da je zvečer velik živžav. Privošči si frappe (njihova super ledena kava), tzatziki (jogurt s kumaricami), retsino (vino z borovo smolo), kakšen souvlaki ali gyros pito (ražnjiči, kebab), seveda grško solato in pa kakšne popečene jajčevce, sirovo in špinačno pito, jogurt s timijanovim medom, pa sarmice iz listov vinske trte... srečno pot katkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slivove rožice
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom