Sonja, ja zal tako, da nekdo pac vedno in povsod zeli izstopati ali opozoriti nase tako po znanju (beri neznanju), kot po pameti.
Tudi, ce zelim biti samo prijazna in napisati, kako se na Irskem zivi, ni v redu za vse. Najdejo se celo Sonje, ki imajo cas in vojlo pisati v anglescini in se prevajati sproti (za tiste opice , ki so 50 let za ostalimi).
Ampak res sem se nasmejala, Sonja, hvala ti, si mi polepsala popoldan. Vsaj nekaj dobrega.
Zdaj pa na resnejse odgovore:
Galyka, skoraj vsi delajo custard iz ze pripravljenega praska (isto je, kot da bi v Slo nekje v receptu omenili-pa se 2 zlici pudinga...). Kupuje se ali v skatlah, v katerih je prasek ali pa ze narejen custard in je pakiran tako kot slo jogurt ali v tetra paku. Ta gre najbolj. Na zalost je tudi tu vse vec ze v naprej pripravljene hrane (ze skuhane juhe, pripravljeni rizevi pudingi, 101. omaka..)ce ti recept navaja, da uporabi 3-4 svezega custarda, potem je misljeno, da uporabis tistega, ki se kupi ze narejen. Sicer pa, najlazje, da ti ga posljem. Sporoci naslov.
Zupca, glej, custard je custard tako V Angliji, na Skotskem, ali na Irskem. Je PODOBEN (kaksna Sonja bo spet napisala, ja to pa ni isto...)slo vanila pudingu, je le bolj tekoc, pa ne dosti. (ta Sonjin recept zgoraj navaja, da ce zabodes noz v sredino mora biti cist....!). To je najlazje povedano (tudi po okusu) bolj tekoc vanila puding. Ce zelis, dobis se ti enega. Potem pa dovolj, ker sicer bom morala postati Trumpova, ce bom hotela vsem na kul slo potolaziti brboncice.
Brez skrbi, tudi pudinge bom poslala. Saj ves, vsi potrebujemo cas, kar nekaj receptov se caka na objavo, ostalo pa pripravljam.
Pisi na moj naslov, ce se ti mudi katerega pripraviti pred objavo.
lp
julia