Rukola
Luknjice, fresh, so od bolhačev. Ampak, ker boš pojedla redkvice, ne listov, jih pač pusti, škoda denarja za one plošče. Kolikor manj listne polskve imajo redkvice, je po moje zanemarljivo, vseeno bodo uspešno rastle.
S polži nimam preveč izkušenj, to metodo poznam, je pa nisem uporabljala. kakšne polže pa imaš? Če so to vrtni, s hišico (poglej link), so zavarovani. Te samo poberi, najbolje zgodaj zjutraj, ali pač, ko utegneš, jih odnesi nekam stran od vrta, najbolje v kako grmovje ob potoku ali reki, par sto metrov stran od tvojega vrta. Če so drugačni, mi jih opiši, pa razmislim, kako postopati.
http://www.hlasek.com/foto/helix_pomatia_ae9723.jpg
http://www.hlasek.com/foto/helix_pomatia_ae9723.jpg
O trajni blitvi slišim prvič, pa malo dvomim, da je res blitva. To sorodstvo je, kolikor se spoznam na te reči, kvečejmu dvoletno. Razsvetli me, prosim, Loni.
Joj, te je fajn brat, kolk veselja je v tebi! Res ti priporočam ravnokar izšlo knjigo:
Miša Pušenjak: Zelenjavni vrt, Kmečki glas, Ljubljana, mislim, da 2007 Jo boš im ela večno, krasno je napisana, sem prav navdušena, ravno včeraj sem jo vrnila v knjižnico, moram si jo kupit.
Vprašanje pa slpoh ni butasto, no. Ne moreš vedeti, če nisi nikoli imela prilike videti!
Sicer pa, redči, ko so rastlinice velike kake 3 cm, zemlja pa mokra, še bolje vlažna. Primi po nekaj rastlinic in jih nežno izpuli. Potem boš tako ali tako kmalu dobila izkušnje.
Solato posej v vrstice. Jaz naredim kanalček z motiko, kake 5 cm globok, posujem vanj malo komposta (če je zemlja zadosti gnojna tega niti ni treba, samo to poskrbi, da so koreninice močne), posej, kar direktno iz vrečke tako, da se semena ne dotikajo, med njimi je lahko malo prostora. Pa ne sekiraj se, ko bo solata velika kake 4 cm, imela bo 3 do 4 listke, jo boš špulila, najboljša berivka je to, magari kar s koreninicami.
Joj, to bi bilo v živo lažje povedat in pokazat! Kje pa je ta tvoj vrtiček?
ena mš, Navje niso Žale, no. Seme pa lahko dobiš. Bo očitno treba v Ljubljani naredit eno srečanje, da razdelim seme.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Mini potičke

Marmorni sladoledni sendviči