Irska

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

tema odprta - 3. maj 2007 18:57 | ogledi: 2.492 | odgovori: 4

Spoštovani!

Letošnji dopust sva se odločila preživeti na Irski - 1 teden, varianta letalo, najem avta. Res, da tur. vodiča še nisem vzela v roke, vendar me zanima, če mi veste povedati, kaj se splača iti pogledati oz. česa absolutno ne smemo spustiti in kakšne so kaj cene.

Za pomoč se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Moycaa

Temo je spremenil(a) Moycaa dne 03. maj 2007 19:16:45

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

3. maj 2007 19:30

Že sam Dublin je vreden ogleda in doživljanja, potem pa mestece Kilkenny, z enim starim dvorcem, predvsem pa s svojimi živopisnimi uličicami (tam v enem pubu naleteli na šefa, ki je celo nekaj vedel o Sloveniji, kako smo se brez vojne osamosvojili in Drnovška pa Kučana jepoznal...). Tudi klifi na vzhodno iziroma jugovzhodni obali so svojstveno doživetje.

 

V DUblinu pa obvezno pojdite v Guinessa - na ogled pivovarne, pa v Jameson, kjer delajo viski, poleg vsega drugega seveda, kar je v Dublinu vredno ogleda.

Sicer pa je Irska izjemno zanimiva dežela, hribovita in zelena, ljudje odprti in prijazni. Nikar ne izpustita obiska številnih pubov, iščita take, kjer se zbirajo domačini, je pravo doživetje klepetat z njimi.

 

Cene niti niso tako zelo nizke.

 

Več informacij boš našla na kakšni spletni strani, jaz sem bila na Irskem pred petimi leti in se zdaj težko spomnim, koliko je bilo recimo pivo, viski, hrana v lokalih in podobno. Se pa da  jest za zmerno ceno, to je tudi res, mi smo vedno iskali lokale po uličicah, kamor zahajajo zgolj domačini. Zaradi hrane, ne cene, čeprav je tudi na žija v "njihovih" lokalčkih in pubih kot v restavracijah ob galvnih cestah, kjer se tare turistov.

 

Mamamia

mamamia

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

3. maj 2007 20:28

Ti priporočam, da najprej nabaviš brošuro Lonely planet - Irska. V njej imaš od Irske vse od campingov, hostlov, privatnih sob do hotelov, turistične znamenitosti...Vse imaš podrobno opisano po določenih okrajih z vsemi cenami in tel. številkami. Midva sva nabavila knjigo šele na Irskem, ampak brez nje bi se slabo znašla. Prvo noč sva prespala v Dublinu v hostlu, naprej pa sva potovala z avtom (rent a car). Spala sva po sobah in hostlih. Priporočam privat sobe, saj imaš tako največ stika z domačini. Jaz osebno vodičev ne maram, saj sem tako preveč odvisna. Imela sva se pa enkratno. Svetujem ti pa, da več časa posvetiš severni Irski, saj je narava na S delu res čudovita. Naslednji izlet planiram skupaj z otroci. Upam, da kmalu. Tatjana

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

4. maj 2007 0:34

Giant Causeway - Velikanovo stopnišče na Sev. Irski je gotovo nekaj impozantnega. Pa seveda Aranski otoki, Connemara ... predvsem pa čimveč vožnje po čudoviti podeželski pokrajini, kjerkoli že... JasnaV

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. maj 2007 8:29

Osamljeni planet je prava izbira za planiranje rute. Vsekakor pa moraš vedeti, kaj te bolj zanima - raziskovanje pokrajine ali raziskovanje življenja v neki deželi. Ali pa nekaj vmes, recimo, da te zanima golf, tam so dobri tereni, ljudje hodijo na Irsko probavat različne terene (samo golfisti so tako nori, da mahajo s palicami v deževju in na Irskem več-ali-manj ves čas dežuje, pozimi padajo težke kaplje, poleti pa bolj priši) Mene, npr, bolj zanima raziskovanje življenja in zato se najprej fokusiram na mesta, pokrajina pride potem v drugem planu. Da ne ponavljam tistega, kar je že darling mamamia rekla, relativno zanimiv je tudi Limerick na zahodni obali. Kakorkoli se boš odločila, ne naredi si ene grozno intenzivne agende, po kateri boš morala v enem tednu po dolgem in počes po levi prevoziti ves otok. To je samo izčrpljujoče. Izberi si en, dva kraja in to zadošča. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti